Dutch open u taekwondou: Iva Radoš srebrna, Tanja Rastović i Marina Sumić brončane

Dutch open u taekwondou: Iva Radoš srebrna, Tanja Rastović i Marina Sumić brončane

Iva Radoš bila je srebrna u kategoriji do 72 kilograma. Tanja Rastović (do 57 kg) i Marina Sumić (do 62 kg) osvojile su treće mjesto

Martina Sumić/Getty Images

Iva Radoš osvojila je drugo mjesto, dok su Tanja Rastović i Marina Sumić bile treće na Dutch openu, najjačem svjetskom Grand prix turniru u ovoj godini.

Iva je ostvarila sjajan rezultat, te je u kategoriji do 73 kilograma pobijedila Finkinju Sainu Savage (5:2), Bjeloruskinju Volhu Sirotkinu (10:2), Amerikanku Lauren Hamon (2:1), te Srpkinju Milicu Mandić (2:0). Radoš je u finalu izgubila od Nizozemke Reshmie Oogink i to nakon zlatnog boda.

Tanja Rastović je putu do bronce u kategoriji do 57 kilograma pobijedila Nizozemku Bodine Schoenmakers 15:5, Šveđanku Nikitu Glasnovic 2:0, Karlu Krsnik 2:0, Ruskinju Dariju Zhuravlevu 1:0. U polufinalu Tanju je zaustavila Britanka Jade Jones (4:10).

Marina Sumić je nastupila u kategoriji do 62 kilograma. U prvom kolu je bila slobodna, zatim je upisala pobjede protiv Ruskinje Julie Shereve 1:0, Kanađanke Jade Taillon 6:4, Španjolke Katije Calvar Martinez 2:0, da bi u polufinalu izgubila od Švicarke Nine Klaey 1:3.

Plasman od 5. do 8. mjesta izborili su Marija Štetić (do 62 kg), Stipe Jarolni (do 58 kg), Tin Solenički (do 74 kg).

Martina Zubčić, brončana s Olimpijskih igara u Pekingu prije šest godina, nastup je okončala u trećem kolu kategorije do 57 kilograma porazom od Amerikanke Diane Lopez 1:3.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.