Duvnjak propušta Island; težina njegove ozljede je nepoznanica

Duvnjak propušta Island; težina njegove ozljede je nepoznanica

Hrvatska je očito platila skupu cijenu pobjeđujući Srbiju.

Domagoj Duvnjak/Getty Images

Hrvatski rukometaši su jučer pokazali svojevrsni “champagne” rukomet i pobijedili reprezentaciju Srbije s 32:22 na otvaranju Eura, a sutra ih čeka iznimno zahtjevna utakmica protiv Islanda, koji je u prvoj utakmici šokirao Šveđane.

“Islanđani su očito u jako dobroj formi jer su iznenadili Šveđane i pokazali odličnu igru. Morat ćemo jako usporiti igru jer oni znaju završavati napade za desetak sekundi i zabijati jako puno golova iz kontre i polukontre. Ključ će biti kontrolirati utakmicu i biti koncentriran u obrani kao što smo to radili protiv Srbije. Ne sumnjam da će nas ljudi opet doći bodriti, ovdje u Dalmaciji poznaju i vole rukomet, kazao je Manuel Štrlek za Sportske novosti.

Štrlek je, kao i ostatak stožera i izbornik Lino Červar, zabrinut za Domagoja Duvnjaka i njegovo nastupanje u daljnjem natjecanju, nakon što je u utakmici sa Srbijom ponovno ozlijedio mišić desne noge. Duvnjakova ozljeda je zasjenila vrhunsku pobjedu i dovela do mnogobrojnih pitanja oko zdravstvenog stanja najboljeg hrvatskog igrača. Duvnjak danas prolazi preglede i ne zna se težina njegove ozljede ali zna se da u utakmici protiv Islanda neće igrati. U pitanju je najvjerojatnije istegnuće, ali nije isključeno ni puknuće lista.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.