Dva kluba u Ligi prvaka – nemoguća misija! Hrvatska ispada iz Top20, bolji su i Kosovo, Luksemburg i Makedonija!

Dva kluba u Ligi prvaka – nemoguća misija! Hrvatska ispada iz Top20, bolji su i Kosovo, Luksemburg i Makedonija!

Ništa od dva kluba u Ligi prvaka.

Foto: Goal.com

Nakon ispadanja Hajduka, Rijeke i Osijeka iz Europske lige, ambicije HNL-a i bodova Hrvatske na Uefinoj ljestvici klupskih koeficijenata uvelike su se srozale jer smo ostali na samo jednom europskom predstavniku – zagrebačkom Dinamu.

Naime, već sada znamo da se uoči play-offa Lige prvaka i Europske lige Hrvatska nalazi na 21. mjestu ljestvice po broju osvojenih bodova. A na prvom mjestu je, ni manje, ni više, nego Srbije, koju slijede Danska, Slovačka, Škotska i Norveška, zemlje iz Top5.

Bodovi osvojeni ove sezone (broj klubova koji su još u natjecanju):

  1. Srbija 3,875 (2)
  2. Danska 3,5 (3)
  3. Slovačka 3,375 (2)
  4. Škotska 3,250 (2)
  5. Norveška 3,125 (3)
  6. Cipar 3 (3)
  7. Bjelorusija i Slovenija 3 (1)

Hrvatska je, kako smo napisali, na 21. mjestu s 2,125 bodova, a više od nje su čak Kosovo, Bugarska, Litva, Kazahstan, Luksemburg, Gruzija, Makedonija, Moldavija i Izrael. Teži krah doživjela je jedino Poljska, koja je izgubila sva četiri predstavnika.

Najmanje je to osvojenih bodova za Hrvatsku u posljednjih deset godina, a iako trenutačno Hrvatska drži 15. mjesto, češki, švicarski i ciparski klubovi će nagodinu vjerojatno preskočiti Hrvatsku. A ukoliko Crvena Zvezda ili Partizan izbore grupnu fazu natjecanja, mogli bi ispasti i iz Top20.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.