Dva olimpijska odličnika stradala u tragičnoj helikopterskoj nesreći u Argentini

Dva olimpijska odličnika stradala u tragičnoj helikopterskoj nesreći u Argentini

Tragična nesreća u Argentini ponovno je zavila Francusku u crno. Stradali su, između ostaloga, dva olimpijska odličnika te poznata jedriličarka, kao i pet članova reality showa na koji se putovalo te argentinski pilot helikoptera.

Getty Images

Francuska je ponovno zavijena u crno. Tek što su se strasti ponešto smirile nakon terorističkog napada na satirički list Charlie Hebdo, u neobičnom sudaru dva helikoptera u Argentini stradalo je deset osoba – tri proslavljena franucuska sportaša, pet članova produkcije reality showa na kojemu su trebali participirati te argentinski pilot.

Javnost i brojni poznati sportaši, političari, kao i ostali pripadnici javne scene u Francuskoj šokirani su nemilim događajem, a tragična je vijest pogodila i ostale svjetske medije – britanski Guardian, BBC, španjolski AS…

Među poginulima su 25-godišnja plivačica Camille Muffat – sportska osoba Francuske 2012. godine, olimpijska pobjednica iz Londona na 400 metara slobodno, svjetska rekorderka u malim bazenima na 400 i 800 metara te odličnica s nekoliko svjetskih i europskih prvenstava.

Stradala je i 57-godišnja jedriličarka Florence Arthaud, pobjednica prestižne regate Transpacific (u paru s Brunom Peyronom) te 28-godišnji boksač Alexis Vastine koji je u kategoriji do 64 kilograma ponio brončanu kolajnu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine (uza zlato na Mediteranskim igrama i europsko srebro).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.