Dva zlata i srebro: Bruno Bošnjak dominirao na Svjetskom kupu

Dva zlata i srebro: Bruno Bošnjak dominirao na Svjetskom kupu

Slavio je Bošnjak u Snowboard Crossu  i banked slalomu, a posebno veseli činjenica da su konkurenti bili raspoložen

Danas na drugoj utrci Svjetskog kupa  banked slaloma, koja je održana u španjolskoj La Molini, hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak osvojio je zlato.

U prvoj vožnji Bruno Bošnjak imao je drugo vrijeme nakon Nizozemca Chrisa Vosa, a u drugoj vožnji bio je najbrži ispred Nizozemca Vosa i trećeplasiranog Reinholda Schetta te osvojio svoje prvo zlato u Banked slalom disciplini.

Po završetku natjecanja Bruno Bošnjak je izjavio:

“Nakon što sam u La Molini osvojio dva zlata i srebro naravno da sam prezadovoljan. Što bi se reklo ludilo, jer je očito bio moj tjedan. Osvajanjem prvih zlata u Snowboard Crossu  i banked slalomu očito da je bilo sve super. Posebno sam radostan s današnjom vožnjom u banked slalomu, jer su svi moji konkurenti odvozili na vrhunskom nivou, ali ja sam nakon druge vožnje bio najbolji i to me doista čini sretnim.” i nadovezao se  – ” Uspio sam savladati Nizozemca koji je pet puta zaredom pobjeđivao, ali sam danas bio bolji. Svi su dali očito svoj maksimum,ali sam danas konačno bio prvi na podiju.”

Bošnjak se osvrnuo i na završetak ovogodišnje sezone:

“Od Pjong Čanga sam očito napredovao, iskusniji sam i paraolimpijska medalja dala mi je neophodnu mirnoću u mojim nastupima. Više se veselim i u svaku utrku ulazim s velikom željom za nadmetanjem. Krajem mjeseca nastupit ću na svjetskom prvenstvu u Finskoj i potom me očekuje završnica svjetskog kupa u Švedskoj. O samim očekivanjima ne bih želio mnogo govoriti, jer u ovom sportu su mnogi faktori u igri koji odlučuju o konačnom rezultatu, ali znam da ću dati sve od sebe kako bih uspio. Znam da mogu, znam da sam spreman i da sam u formi  . Nastojat ću iz sebe izvuči ono najbolje” zaključio je Bošnjak.

Bruno Bošnjak vraća se tako iz La Moline sa Svjetskog kupa sa zlatom u Snowboard Crossu i srebrom i zlatom u Banked slalomu

Odlični rezultati  potvrda su Brunine sjajne forme te s veseljem očekujemo Svjetsko prvenstvo koje se održava od 25.03.  do  31. ožujka u finskoj Pyhi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.