Dva zlata na Europskom bacačkom prvenstvu za hrvatsku atletiku

Dva zlata na Europskom bacačkom prvenstvu za hrvatsku atletiku

Hrvatska atletika napreduje velikim koracima, i uz zdrave Perković, Vlašić, Kolak, Žunića i Mihaljevića, te nove mlade nade nema straha za nove medalje.

Nakon dugogodišnje dominacije u bacanju diska Sandre Perković, dominacije koja traje i potrajat će još dugo, mlade hrvatske nade Marija Tolj i Martin Marković ovaj vikend na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiri popeli su se na najvišu stepenicu u bacanju diska za mlađe seniore te potvrdili odličan rad trenera Pavkovića, Elkasevića i Varge.

Europski bacački kup do nedavno je nosio naziv Europsko zimsko bacačko prvenstvo i zapravo po konkurenciji to i je.

Prvog dana Europskog bacačkog kupa nastupio je Martin Marković s osobnim rekordom 63,24m i za više od 4,5 metra ostavio drugoplasiranog i uvjerljivo osvojio zlato. Martin je s ovim rezultatom došao sasvim blizu norme za seniorsko EP koja iznosi 63,50m, a nije daleko ni od olimpijske norme koja iznosi 65 metara.

Drugog dana Europskog bacačkog kupa nastupila je naša najmlađa članica, juniorka Marija Tolj. Tolj je u kategoriji mlađih seniorki osvojila zlato s hicem 55,23m, a prije samo tjedan dana u Splitu je bacila 57,90m što je uvjerljivo vodeći juniorski rezultat u svijetu.

Osim Markovića i Tolj u bacanju diska, nastupili su i Matija Gregurić u bacanju kladiva, a sa rezultatom 69,92 osvojio je odlično četvrto mjesto. Anamari Kožul također je nastupila u bacanju kladiva za mlađe seniorke i osvojila je odlično 5. mjesto sa 64,25m. U bacanju koplja nastupio je Bartul Zemunik koji je bio 14. s rezultatom 66,06m.

Početak godine potvrđuje dobru orijentaciju i perspektive naše atletike. Nakon tri medalje na OI u Riu 2016, dvije medalje na SP u Londonu prošle godine, te dvije juniorske medalje na EP načinjen je novi iskorak. Uz ove uspjehe nadodajmo da se i Marino Bloudek na svjetskim ljestvicama za disciplinu 800 metara u dvorani nalazi na fantastičnom drugom mjestu, dok je Sven Cepuš odličan deveti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.