Dvanaestorica hrvatskih skijaša na svjetskom prvenstvu u St. Moritzu

Dvanaestorica hrvatskih skijaša na svjetskom prvenstvu u St. Moritzu

Dvanaest hrvatskih skijašica i skijaša nastupit će na FIS Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje se od 6. do 19. veljače održati u švicarskom St. Moritzu. Leona starta u utorak nastupom u super g-u.

U utorak 7. veljače na rasporedu je utrka ženskog Super G-a, na kojoj će nastupiti hrvatska skijašica Leona Popović. Dan kasnije  u muškom Super G-u nastupit će Filip Zubčić i Max Ullrich. 10. veljače na rasporedu je ženska utrka alpske kombinacije u kojoj će nastupiti Leona, a sljedeći dan hrvatske boje u muškom spustu brani Max Ullrich.

Drugi tjedan svjetskog prvenstva (13. veljače) započinje kvalifikacijskom utrkom za ženski veleslalom na kojoj će nastupiti Andrea Komšić, Lana Zbašnik i Ida Štimac, dok još nije izvjesno hoće li Leona morati voziti kvalifikacije. Istoga dana Max će nastupiti na utrci alpske kombinacije, dok je Filipov nastup u istoj utrci upitan. Na Nations Team Eventu koji je na rasporedu 14. veljače od djevojaka će nastupiti Andrea, Leona i Ida, dok će u muškoj konkurenciji nastupiti Filip Zubčić i Elias Kolega, nastupi Mateja Vidovića i Istoka Rodeša još su upitni.

Četvrtak 16. veljače na rasporedu je ženski veleslalom na kojemu će nastupiti sve četiri naše predstavnice. U kvalifikacijama za muški veleslalom istoga dana nastupit će Elias i Samuel Kolega te William Vukelić. Dan nakon, na kvalifikacijskoj utrci za ženski slalom nastupit će Ida Štimac, a upitan je nastup Andreje Komšić i Leone Popović. U muškom veleslalomu nastupit će Filip Zubčić, Elias Kolega, Samuel Kolega i William Vukelić.

Subota 18. veljače donosi nam utrke ženskog slaloma na kojima će nastupiti Andrea Komšić, Leona Popović i Ida Štimac. Još je neizvjesno hoće li Ivica Kostelić i Elias Kolega voziti kvalifikacije za muški slalom. Zadnji dan natjecanja rezerviran je za muški slalom na kojem će naše boje braniti Ivica Kostelić, Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega.

Leona Popović foto: facebook

Leona Popović foto: facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.