Dvije bronce taekwondoaša na Europskim igrama

Dvije bronce taekwondoaša na Europskim igrama

Nakon dvije medalje sestara Zaninović, u petak je hrvatski taekwondo osvojio još dvije medalje na Europskim igrama.

Iva Radoš/Foto: Gettyimages

Hrvatski taekwondo osvojio je polovicu hrvatskih medalja na Europskim igrama u Bakuu. Od ukupno osam medalja, sestre Zaninović, Vedran Golec te Iva Radoš osvojili su četiri odličja u taekwondo natjecanjima.

Zadnjeg dana natjecanja Golec i Radoš osvojili su brončane medalje u teškim kategorijama. Iva Radoš je u disciplini do 67 kilograma uvjerljivim pobjedama protiv švedske i nizozemske predstavnice izborila polufinale protiv francuske natjecateljice Gwladys Epangue koja ju je porazila rezultatom 13:6.

Mlada hrvatska predstavnica, europska prvakinja i brončana sa zadnjeg Svjetskog prvenstva u dvoboju za treće mjesto ipak je smogla snage pobjedivši španjolsku predstavnicu.

Vedran Golec jedini je muški predstavnik hrvatske reprezentacije sa medaljom iz taekwondoa. On je na svome putu do polufinala u disciplini do 80 kilograma porazio francuskog i grčkog taekwondoaša, no tamo ga je s uvjerljivih 8:0 porazio Rus Vladislav Larin.

U odlučujućem dvoboju za medalju Golec je u neizvjesnom dvoboju protiv Nizozemca vodio 5:1, no tu prednost je brzo uspio prosuti, ali se i nekako izvući iz cijele situacije te osvojiti svoju drugu veliku medalju u karijeri.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.