Dvije legende i jedan cilj: “Mjesto nam je tamo, želimo tamo igrati sljedeće sezone.”

Dvije legende i jedan cilj: “Mjesto nam je tamo, želimo tamo igrati sljedeće sezone.”

Francesco Totti je postao glavni operativac kluba i Roma se okreće prema većim izazovima. Liga prvaka je cilj, a zadatak je dodijeljen Claudiu Ranieriu

Roma je jako brzo posložila sve kotačiće unutar kluba. Nakon otkaza Eusebiu Di Francescu i najavljenog odlaska sportskog direktora Monchia u Arsenal, klub je potvrdio novog trenera i čovjeka koji će od sada nadalje upravljati klubom.

Talijanski novinari su nagađali, a sam klub je potvrdio da Claudio Ranieri ponovno preuzima klupu Rimljana. Ranieri je rođeni Rimljanin, a sadašnju dužnost prvi puta je obavljao od 2009. do 2011. godine.

“Oduševljen sam što se vraćam u svoj klub i svoj grad. Kad vas Roma zove, nemoguće je reći ne.”

Ranieria je na klupu postavio legendarni Francesco Totti koji je do sada obavljao dužnost direktora Rome, a upravo će on biti zadužen za momčad u novoj eri kako govoru u klubu.

“Ono što nam je trebalo jest sigurna opcija koja će nas dovesti do mjesta među četiri u Serie A i plasmana u Ligu prvaka. Mjesto nam je tamo, želimo tamo igrati sljedeće sezone. Ostalo je još 12 utakmica i moramo ostvariti što je moguće više pobjeda”

Iako je Roma objavila da će Monchija na mjestu sportskog direktora naslijediti Frederic Massara, u novom odnosu snaga u klubu najveće će ovlasti imati Totti.

“Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu natrag u klub Claudiju Ranieriju. Naš jedini cilj do kraja sezone je osigurati što bolji plasman na ljestvici i osigurati kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Stoga nam je važno bilo dovesti trenera koji poznaje klub, razumije okruženje i može motivirati igrače. Claudio ispunjava sve te uvjete i voljan je preuzeti izazov” rekao je James Pallotta, predsjednik Rome.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.