Dvije pobjede za Jakova Faka

Dvije pobjede za Jakova Faka

Negdašnji hrvatski olimpijac i osvajač olimpijske medalje Jakov Fak pobijedio je u obje utrke Svjetskoga kupa održane ovoga vikenda u Češkoj...

Jakov Fak/Foto: commons.wikimedia.org/Jerica Pavšič

Iza bivšeg hrvatskog reprezentativca i olimpijskog medaljaša Jakova Faka vrlo je uspješan sportski vikend, u kojem je u češkom Novom Mestu uknjižio dva trijumfa te upisao petu i šestu pobjedu u Svjetskome kupu u karijeri.

Fak, koji od 2010. godine nastupa za Sloveniju, prvo je najbrži bio u sprintu na 10 km, da bi samo dan kasnije pobjedu zaslužio i u dohvatnoj utrci na 12.5 kilometara. Iza njega je u obje utrke završio Nijemac Simon Schempp, koji je krajem siječnja hrvatskog biatlonca pobijedio u utrcu u talijanskom Antholzu.

U ukupnom poretku vodeći je Fourcade sa 663 osvojena boda, slijede Schempp sa 657 te Šipulin sa 600, dok Fak trenutačno čvrsto drži četvrtu poziciju (583 bodova). Nova dva penjanja na pobjedničko postolje ukupno su mu 18. i 19. u Svjetskome kupu.

“Od starta do cilja imao sam ogromno samopouzdanje i zacrtani tempo za svaki krug. Toga sam se plana dobro držao, a budući da za pobjedu treba ‘uništiti’ protivnika, na kraju sam dodatno zapeo i sigurno osvojio prva mjesta”, kratko je izjavio riječki biatlonac s prebivalištem u Mrkoplju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.