Dvojica hrvatskih boksača približila se Olimpijskim igrama

Dvojica hrvatskih boksača približila se Olimpijskim igrama

Hrvatski boksači Filip Hrgovića i Hrvoje Sep znatno se približili nastupu na Olimpijskim igrama

Filip Hrgović/Foto: Gettyimages

Najbolji hrvatski boksači Filip Hrgović i Hrvoje Sep subotnjim su se pobjedama protiv Argentinaca u mečevima Svjetske boksačke serije znatno približili nastupu na Olimpijskim igrama. Hrgović je pobijedio nokautom, a Sep jednoglasnom odlukom sudaca. Njihov klub Astana Arlans je u kazahstanskoj Almatiji svladao Argentina Condorse 5:0 i ostao je vodeći u skupini B nakon šest kola.

Trener Leonard Pijetraj je izjavio: “Nismo ih podcijenili, ali pokazali su se boljima nego što smo očekivali. U kazahstanskoj momčadi su naši boksači opet bili najbolji, što je veliki uspjeh jer je u Arlansima bio i svjetski prvak Danijar Jeleusinov. Sep je bio sjajan, dok je Hrgović boksao poput rutinera.”

Oliver Josue se protiv Sepa služio i nedopuštenim potezima, te je već u drugoj rundi dobio opomenu i negativni bod zbog grljenja i držanja. Nakon 19. pobjede u WSB-u Sep je izjavio: “Cijeli tjedan sam imao gripu i nisam trenirao. Morao sam tražiti liječničku pomoć da uopće mogu u ring. Bilo je teško, no siguran sam da mogu i bolje. Hvala navijačima na podršci i sretan sam što sam u Astani. Napravit ću sve da budemo prvaci i da se plasiram na Olimpijske igre.”

Hrgović je protiv Carlosa Ortege ostvario još jedan nokaut, a nakon borbe je izjavio: “Atmosfera u dvorani bila je zaista posebna. Navijačima je možda izgledalo da smo slavili bez muke, ali vjerujte da ovdje nema laganih protivnika. Drago mi je zbog efektnog završetka borbe.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.