Dvoranski SP u atletici: Blanka Vlašić vraća se na veliku scenu, Ana Šimić u lovu na finale

Dvoranski SP u atletici: Blanka Vlašić vraća se na veliku scenu, Ana Šimić u lovu na finale

U kvalifikacijama će sudjelovati 17 atletičarki, a norma za finale je 195 centimetara ili osam najboljih rezultata

Blanka Vlašić/Getty Images

Blanka Vlašić i Ana Šimić u petak od deset sati ujutro uz prijenos na HTV 2 kreću u lov na finale u skok u vis na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Sopotu. U kvalifikacijama će sudjelovati 17 atletičarki, a norma za finale je 195 centimetara ili osam najboljih rezultata. Blanka je skokom u Gotteborgu, gdje je preskočila dva metra, pokazala da je ozljeda iza nje. Od ostalih atletičarki dva metra ove sezone preskočile su Španjolka Ruth Beitia (200 cm), Poljakinja Kamila Licwinko (200 cm), i Ruskinja Marija Kucina koja s 201 centimetrom drži najbolji rezultat sezone.

Inače, Licwinko je ove sezone svoj najbolji rezultat popravila za osam centimetara, dok je Beitia postala najstarija visašica koja je preskočila dva metra. Kada su u pitanju najbolji rezultati u karijeri Blanka tu daleko odskače s 208 centimetara, a najbliža je Ruskinja Irina Gordjejeva koja ima preskočenih 204 centimetara, ali ove sezone njezin najbolji rezultat je čak deset centimetara slabiji.

Blanka je  očekivano u Sopot otputovala bez nekih očekivanja jer je tek zapravo počeo njezin povratak nakon ozljede. Svako natjecanje nosi neke zamke iako je skok od dva metra pokazao da Blanka može. Ako u takvoj formi bude u finalu, onda je i medalja realan ishod.

Ana Šimić pak ove sezone ima preskočenih 194 centimetara. To je jedan centimetar slabije od potrebne norme. Ana je i prije odlaska u Sopot najavila da želi u finale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.