Dvoranski hokej: Hrvatska izborila plasman u viši rang

Dvoranski hokej: Hrvatska izborila plasman u viši rang

Hrvatska je plasman u viši rang ostvarila osvojivši drugo mjesto zahvaljujući boljoj gol razlici od Portugala

Hrvatska reprezentacija u dvoranskom hokeju

Hrvatska reprezentacija u dvoranskom hokeju izborila je viši rang natjecanja nakon šta je na Europskom prvenstvu u dvoranskom hokeju ( skupina lll  ) održanom proteklog vikenda u Svetom Ivanu Zelini osvojila drugo mjesto.

Hrvatska je prvog dana natjecanja u petak najprije svladala reprezentaciju Finske 9:1,a nakon toga i Tursku sa 6:3. Drugog dana natjecanja,u subotu najprije je pobijeđena Mađarska sa 8:3, a zatim i najveći konkurent Portugal sa 4:3. Posljednjeg dana turnira,u nedjelju Hrvatska je doživjela jedini poraz. Bolji je bio Wales 7:5,što je značilo da su nakon završetka natjecanja na vrhu tablice tri reprezentacije (Portugal,Hrvatska,Wales) s istim brojem bodova.

Tako je o dvoje putnika u viši rang  natjecanja odlučivala gol razlika. Prvo mjesto pripalo je Portugalu,a drugo Hrvatskoj koja je imala istu gol razliku kao i Wales(+15) ali sa više postignutih pogodaka što je bilo dovoljno da izbori plasman na Europsko prvenstvo skupine ll. Ivan Tomac ,trener reprezentacije istaknuo je zadovoljstvo ostvarenim ciljem plasmanom  u ll. skupinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.