Eduardo da Silva: Odluka da igram za hrvatsku reprezentaciju jedna je od najboljih u mom životu

Eduardo da Silva: Odluka da igram za hrvatsku reprezentaciju jedna je od najboljih u mom životu

- Bit će čudan osjećaj za vrijeme izvođenja himni. Pjevat ću riječi obje himne, rekao je Eduardo o utakmici protiv Brazila

Eduardo da Silva/Getty Images

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva dao je intervju za radio Globo u kojem je progovorio o mnogim stvarima, posebice o tome da će biti dio reprezentacije Hrvatske koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Eduardo se osvrnuo na svoje početke, karijeru u Hrvatskoj, ali glavna tema je bila svjetska smotra u Brazilu.

– Bila je teška odluka za mene odabrati Hrvatsku. Ja sam Brazilac i san je svakog dječaka nastupiti u dresu brazilske reprezentacije. Tada sam već živio u Hrvatskoj pet godina, imao sam djevojku Hrvaticu koja je sada moja supruga. Planirali smo obitelj, i kada sam 2004. godine dobio poziv da zaigram za reprezentaciju do 21 godine na EP-u razgovarao sam s obitelji u Brazilu, objasnio im situaciju, i svi su me podržali. Osobno, mislim da je to jedna od najboljih odluka u mom životu. Danas imam priliku biti dio reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, rekao je Eduardo.

– Mislio sam da se nikada neće dogoditi da igram protiv Brazila na Svjetskom prvenstvu.  Kada sam počeo igrati za hrvatsku reprezentaciju nisam mogao zamisliti da će Brazil biti domaćin Svjetskog prvenstva 2014., i da ću ja kao Brazilac dobiti priliku da zaigram u prvoj utakmici. U nogometu nemoguće postaje moguće, rekao je hrvatski reprezentativac.

– Bit će čudan osjećaj za vrijeme izvođenja himni. Već sam imao priliku igrati protiv Brazila 2005. godine u prijateljskoj utakmici. Pjevat ću riječi obje himne. Ponosan sam da ću igrati na Svjetskom prvenstvu u svojoj zemlji. Bit će to nezaboravno iskustvo, ustvrdio je Eduardo.

– U Hrvatskoj smo pod velikim pritiskom. Mediji i navijači očekuju puno od hrvatske reprezentacije. Kada nas uspoređuju s reprezentacijom iz 1998.,  neki kažu da smo bolji. Cilj je plasirati se u drugi krug, bit će teško, ali sve je moguće. Najteže će biti ostvariti dobre rezultate u skupini, prva tri meča su najteža, zaključio je Eduardo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.