Eduardo: “Reprezentaciji sam mnogo dao i ta je priča za mene gotova”

Eduardo: “Reprezentaciji sam mnogo dao i ta je priča za mene gotova”

Eduardo da Silva neće ponovno zaigrati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju...

Eduardo da Silva/Foto: Gettyimages

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva vratio se na europske travnjake nakon što je godinu dana proveo u domovini, noseći dres Flamenga. Dudu se ponovno pridružio ukrajinskom Šahtaru i hrvatskom kapetanu Dariju Srni, a već je u drugoj utakmici u staroj/novoj momčadi zabio i ‘premijerni’ pogodak.

“Flamengo će mi zauvijek ostati u srcu, ali imao sam još pola godine ugovora i, s obzirom na situaciju, odlučio se vratiti u Europu. Ovdje sam se školovao kao igrač, Šahtar je klub kojeg jako dobro poznajem, a i shvatio sam da poslije odlaska Douglasa Coste i Luiza Adriana ne smijem propustiti ovu prigodu”, rekao je napadač.

Sve su karte još na stolu, tko zna što će donijeti budućnost, ali jedno je sigurno – među kockaste se više neće vraćati. “Sada ne razmišljam o povratku u Brazil, ali ako ću igrati dulje, možda se i to dogodi. Kad sam poslije Mundijala potpisao za Flamengo klub mi je dao nekoliko dana da riješim privatne stvari u Hrvatskoj. Tada sam se i službeno oprostio od reprezentacije i unatoč povratku u Europu nisam promijenio mišljenje. Nacionalnoj sam selekciji puno dao i smatram da je ta priča gotova”, zaključio je Eduardo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.