EHF Kup: Krema europskog rukometa dolazi u Našice i Dubravu

EHF Kup: Krema europskog rukometa dolazi u Našice i Dubravu

Nexe će igrati s desetom momčadi danskog prvenstva, dok će Dubrava ugostit jaki St. Raphael.

Foto: ehf.com

Hrvatski predstavnici u EHF kupu saznali su protivnike u trećem pretkolu. Rukometaše Dubrave čeka vrlo jak protivnik, francuski St. Raphael, dok je Nexe izvukao danski Ribe Esbjerg.

U Našicama mogu biti zadovoljni ždrijebom trećeg pretkola EHF kupa, dobili su protivnika koji je prolazan, a opet nije neatraktivan. Nexe će igrati protiv danskog Ribe Esbjerga, desetoplasirane momčadi danskog prvenstva nakon sedam odigranih kola.

Esbjerg se uključuje u natjecanje tek u trećem pretkolu, riječ je o dosta iskusnoj momčadi s nekoliko poznatih imena predvođenih bivšim reprezentativcima Danske i Švedske Kasperom Nielsenom i Lukasom Karlssonom te Slovencem Mihom Žvižejom.

Danci zasigurno posjeduju kvalitetu, ali Nexe također ima ambiciju nastupiti u grupnoj fazi EHF kupa te neće biti bez šanse u tim dvobojima.

S druge strane Dubrava je dobila vrlo teškog protivnika, atraktivnog, ali i puno jačeg od mađarskog Csurgoija kojeg je iznenadila u drugom pretkolu.

Zagrepčane čekaju susreti protiv St. Raphaela, vrlo snažne momčadi koju predvode Daniel Sarmiento, Alexander Lynggaard, Raphael Caucheteux, Adrien Dipanda, Wissem Hmam… Vrlo snažni Francuzi bit će dosad najteži ispit za Dubravu.

EHF kup, treće pretkolo:

Budakalasz – Anaitasuna

Azoty Pulawy – Holstebro

Magdeburg – Constanta

Porto – Füchse Berlin

Gwardia Opole – Koper

Göppingen – Arendal

Cocks – Ribnica

Wacker Thun – Alpla HC Hard

Tatabanya – Chambery

Granollers – Balatonfuredi

Lugi – Pfadi Winterthur

Malmö – Bjerringbro Silkeborg

Ribe Esbjerg – Nexe

St. Raphael – Dubrava

SKA Minsk – La Rioja

Tatran Prešov – FH/St. Peterburg

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.