EHF Liga prvaka: PPD s posljednjom momčadi skupine

EHF Liga prvaka: PPD s posljednjom momčadi skupine

RK Zagreb/Facebook

Prvak Hrvatske u rukometu Prvo plinarsko društvo Zagreb u četvrtom kolu EHF Lige prvaka u Areni Zagreb od 17. sati dočekuje poljsku Wislu iz Plocka.

Plinari su u dosadašnjim utakmicama remizirali u gostima kod IFK Kristianstada, a poraženi su od Pick Szegeda i Vardara. Današnji protivnik iz Poljske u prve tri utakmice upisao je sva tri poraza. Poljaci su imali težak raspored na početku najelitnijeg rukometnog natjecanja, te su poraženi od Vardara, Barcelone i Rhein-Neckar Löwena.

Važnosti utakmice naglasio je i trener Zagrepčana Kasim Kamenica: “Sigurno je jedno, kako je prostor za pripremu pojedinačne utakmice veoma kratak, posebno kada se dogodi da neki igrači budu zdravstveni opterećeni. To nam dodatno remeti planove u malom fontu treninga za određenog protivnika te stvara dodatne probleme. Ja bi rekao da nam je utakmica s Wislom jednako važna kao što je to bila i utakmica s Kristianstadom u Švedskoj, pošto je to drugi klub kojeg napadamo po pitanju plasmana. Za nas je sigurno to jedna vrlo važna utakmica u kojoj bez lažne skromnosti lovimo pobjedu, koja bi nas učvrstila na tom putu. Rekao sam da određene probleme u ovom trenutku imamo s desnim vanjskim i Žarko Marković i Vuglač imaju određene ozlijede, dok nam se Damir Bičanić vratio u potpunosti. Zadnja utakmica s Metalurgom pokazala je da je ekipa sasvim ozbiljno shvatila utakmicu, pristup je bio pozitivan i ono što mene posebno raduje da je na toj utakmici došlo do nekih novih momenata koje do sada nismo imali, a to je preko 12 golova iz kontra napada. Utakmicu smo prelomili pri kraju što do sada nije bio slučaj, što ohrabruje pred naredne utakmice, te stvara jednu dozu optimizma više za konačan uspjeh na utakmici protiv Wisle.”

Stipe Mandalinić, s 20 golova najbolji strijelac PPD-a, svjestan je važnosti susreta: “Što se tiče svlačionice mi smo jako dobro raspoloženi i znamo sto ta utakmica s Wislom znaci u Areni pred našom publikom. Po meni jedna od važnijih ako ne i najvažnija utakmica u Areni koju trebamo dobiti na sve načine, što se kaže. Mi smo toga svjesni i trener je rekao kako je jako malo vremena za pripremiti se, ali u što kraćem roku ćemo pokušati i mi da smo maksimalno koncentrirani na treningu i da slušamo sve i da pokušamo napraviti taktiku svi zajedno, s kojom ćemo doći do pobjede nad Wislom u Areni. Još bih samo htio ovim putem pozvati navijače da nas dođu stvarno podržati, jer će nam to biti potrebno i uz njihovu pomoć sigurno da će biti puno lakše u ključnim trenucima doći do pobjede.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.