EHF predstavio Hrvatsku: Reprezentacija pretplaćena na broncu

EHF predstavio Hrvatsku: Reprezentacija pretplaćena na broncu

EHF navodi da medalje nisu uvijek dobro mjerilo jer Hrvatska je na Olimpijskim igrama i SP-u bila najbolja reprezentacija sve do polufinala

Hrvatska reprezentacija/Getty Images

Europska rukometna federacija (EHF) na službenoj stranici europskog prvenstva 2014. u Danskoj predstavila je  Hrvatsku na zanimljiv način. “Reprezentacija pretplaćena na broncu”, uvod je u tekst. Doduše, statistika je neumoljiva, EHF navodi da je Hrvatska prva reprezentacija koja je u jednom trenutku imala u posjedu tri bronce s velikih natjecanja.  Prva je bila bronca s Europskog prvenstva u Srbiji. Nekoliko mjeseci kasnije stigla je bronca na Olimpijskim igrama u Londonu, a zatim treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

EHF navodi da medalje nisu uvijek dobro mjerilo jer Hrvatska je na Olimpijskim igrama i SP-u bila najbolja reprezentacija sve do polufinala. Slavko Goluža uveo je neke promjene, a kontranapad postao je glavno oružje.

Krilini igrači Manuel Štrlek i Ivan Čupić glavni su dio te promjene, igra se bazira na dobroj obrani, a EHF navodi i da se reprezentacija uvijek može osloniti na odličnog Mirka Alilovića. Kada stvari ne idu u napadu tu je Domagoj Duvnjak, najbolji igrač na svijetu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.