Ekatarina Nemaškalo odlazi u Njemačku i prestaje igrati rukomet!

Ekatarina Nemaškalo odlazi u Njemačku i prestaje igrati rukomet!

Foto: Sportnet.rtl.hr

Podravka ostaje bez svoje udarne igle! Sezona je tek počela, na redu su najvažnije europske utakmice u kvalifikacijama za ulazak u skupinu EHF kupa, a redove hrvatskih prvakinja napušta jedna od najboljih igračica. No, ne zbog odlaska u neki drugi klub, već radi prekida rukometne karijere.

Riječ je o 28-godišnjem lijevom krilu, koja je u posljednje četiri sezone bila standardna prvotimka Podravke Vegete, a ima ugovor do kraja aktualne sezone. Dakako, to je Ekatarina Nemaškalo.

Prema informacijama koje su nam potvrdili u koprivničkom klubu, kćerka bivše hrvatske reprezentativke Elene i sama donedavno članica naše nacionalne vrste, odlazi živjeti i raditi u Njemačku te prestaje igrati rukomet. Definitivno iznenađenje, to se stvarno nije moglo očekivati.

“Točno je, Ekatarina će odigrati još utakmicu s Lokomotivom, a nakon toga će nas napustiti. To je njen izbor, mi tu nismo mogli puno toga promijeniti, nismo je mogli prisiliti na ostanak“, rekla je Božica Palčić, direktorica Podravke Vegete. Nažalost, svakodnevno velik broj mladih ljudi napušta Hrvatsku i svoju sreću traži u inozemstvu, a iznimka, eto, nisu ni profesionalne rukometašice.

“Da, točno je da odlazim u Njemačku i da prestajem igrati rukomet, ali nema potrebe da o tome govorim i da na tu temu dajem intervjue“, rekla je Ekatarina. Toliko od nje na tu temu. Ipak, pristala je reći nešto o posljednjoj utakmici koju će odigrati, onoj sutrašnjoj s Lokomotivom u Zagrebu.

“Dat ću sve od sebe, znam da je to jako bitna utakmica, željela bih stvarno ostati u dobrom sjećanju ljudima iz kluba i navijačima. Bit ću puna emocija, nadam se da će sve završiti pozitivnim rezultatom, a meni će ta utakmica puno značiti“, poručila je.

Nakon teške ozljede i operacije gležnja Dore Krsnik, Snježana Petika ostala je bez još jedne važne igračice iz prve sedmorke. Za Krsnik nije dovedena odgovarajuća zamjena, iako je ozbiljna opcija bila povratak Maje Kožnjak, a tek treba vidjeti kako će se popuniti lijevo krilo, jer 19-godišnja Korina Karlovčan ne može sama iznijeti sav teret na toj poziciji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.