Tokyo, 27.06.-05.07.2016.godine

Ekipa Judo Kluba Rijeka na Vrhu Fuji-Yame

Ekipa Judo Kluba Rijeka na Vrhu Fuji-Yame

POSJET RIJEČKIH JUDAŠA JAPANU

Foto: JK Rijeka

judo

Već tradicionalno, riječki judaši posjećuju Kodokan Judo Institut u Tokyu. Ovogodišnji posjet okupio je ekspediciju od 20 judaša (Aleksandro Obrovac-trener, Slaviša Bradić-trener (vođa puta), Milan Korenjak, Tatjana Grbac, Luka Viljušić, Antonio Funarić, Sabina Fetić, Mia Mira Rukavina, Vedrana Rožanc, Vedran Šaponja, Nikola Šaponja, Jakov Džafić, Roberto Bibić, Klara Mura, Ena Brkić, Lana Šinko) od kojih 17 iz Rijeke, dva iz Zagreba te jedan iz Bihaća.

Posjet je imao prvenstveno naglasak na svakodnevnom usavršavanju i treninzima juda s najboljim svjetskim majstorima, ali i bogati program obilaska značajnih mjesta prvenstveno povezanih uz judo, povijest, ali i znamenitosti Japana. Ekipa Judo Kluba Rijeka obišla je mjesto rođenja juda, stari budistički hram Eisho-Ji,  grob Jigora Kana, osnivača juda, kao i čuveni grob 47 samuraja u hramu Sekgaku-ji, ali i poznate kvartove u Tokyu (Asakusa, Harajuku, Shinjuku…). Judo program obuhvaćao je treninge dva puta dnevno te predavanje o povijesti juda.

judo zgrada kodokan judo instituta

Zgrada Kodokan Judo Instituta

judaši

Ekipa riječkih judaša na Kodokan Judo Institutu u Tokyu

Riječka ekipa sastavljena od 17 članova se tijekom vikenda uputila i na osvajanje najvećeg i najpoznatijeg vrha u Japanu, planine Fuji. Nakon 5 sati penjanja svi članovi su se uspjeli popeti na sam vrh ( 3.776 metara nm). Ekspedicija je u svom usponu prenoćila na posljednjoj stanici (3400 m) te u ranim jutarnjim satima svjedočila jednom od najljepših izlazaka Sunca.  Treba napomenuti da je ekspedicija bila sastavljena od djece uzrasta između 13 i 15 godina (najmlađi član, Vedran Šaponja, ima samo 8 godina).

judo  zalazak sunca

Veličanstveni izlazak Sunca na Fuji-Yami

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.