Kutak europskih sveučilišnih igra 2016.

Ekipa Sveučilišta u Zagrebu: “U sljedećoj utakmici igrat ćemo našu igru”

Ekipa Sveučilišta u Zagrebu: “U sljedećoj utakmici igrat ćemo našu igru”

Foto: futsal/eug2016.com

U skupini A, Sveučilište u Rouenu i Sveučilište u Zagrebu odigrali su 3:3 u trećem kolu skupine A u ženskom futsal turniru na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016.  Trener ekipe Sveučilišta u Zagrebu Vlatko Brnić rekao je kako je nezadovoljan igrom svoje ekipe jer nisu radile presing na loptu, već su dozvolile da Sveučilište u Rouenu vodi igru. Za dramatičnu završnicu utakmice izjavio je:

‘Dobra utakmica za izgradnju karaktera, za sve stvari koje ne čekaju’, rekao je Vlatko Brnić.

Ekipa Ege Sveučilišta iz Turske suočila se s ekipom Sveučilišta u Beogradu, a susret je završio bez pobjednika rezultatom 5:5. ‘Inače ne komentiram suce, ali ovo je turnir gdje se dokazuješ, a ne učiš. Cure muči neiskustvo, a najprije moramo raditi na timskom duhu,’ izjavio je trener ekipe beogradskog Sveučilišta, Dušan Matić.

U skupini B,  Francuska ekipa Sveučilišta u Strasbourgu pobijedila je Sveučilište u Bernu rezultatom 8:4. Igrala se jako izjednačena utakmica u kojoj je bilo prilika, vratnica i greda s obje strane i niti jedna se ekipa u početku nije mogla rezultatski odlijepiti. Jagiellonsko sveučilište u Krakowu i Sveučilište u Wurzburgu odigrale su posljednju utakmicu skupine B. Poljakinje su osigurale bodove i prvo mjesto u skupini pobjedom 3:1.

U skupini C, Ekipe Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Minhu odigrale su susret trećeg kola skupine C, a u međusobnom dvoboju pobjedu su odnijele Portugalke rezultatom 9:0. Cijelu utakmicu postojala je samo jedna ekipa, ekipa Sveučilišta u Minhu.

Maria Teresa Brandão Pinto izjavila je kako je zadovoljna s igrom, a da rezultat govori sam za sebe o njihovoj snazi. Za sljedeću utakmicu u kojoj će igrati protiv Sveučilišta iz Zagreba najavila je: ‘U sljedećoj utakmici morat ćemo igrati našu igru i slušati sve trenerove upute kako bi pobijedile.’

U posljednjoj utakmici skupine D snage su odmjerile studentice s Adam Mickiewicz sveučiliša u Poznanu i Moskovskog sveučilišta strojarstva iz Rusije, a pobjedu su odnijele Ruskinje rezultatom 4:3.

‘Konkurencija je jaka, igračice su dobre i uporne i mislim da se nitko ne ističe. Timski rad je ono na čemu još moramo raditi za sljedeću utakmicu,’ izjavila je Sylwia Padiasek iz poljske ekipe.

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016.

Foto: EUG Zagreb-Rijeka 2016.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.