Uoči Rija naš reprezentativac Hrvoje Sep znan kao „Bombarder iz Vrbanje“ odgovorio je na pitanja naše novinarke o svojim željama, nadama i očekivanjima od igara u Riju.

Ekskluzivan Intervju: Bombarder iz Vrbanje uoči Rija otkriva

Ekskluzivan Intervju: Bombarder iz Vrbanje uoči Rija otkriva

Hrvoje Sep/Foto: boks-savez.hr

Jedna je zanimljivost u njegovom slučaju što pokazuje samo o kakvom je borcu riječ. Kada mu se klupski kolega plasirao u Rio, obojica su primljena u HOO i dane su im olimpijske majice…Hrvoje je nije želio primiti. Rekao je tom prilikom: „Ja ću doći po nju kada je zavrijedim.“ I došao je po nju.

Ponosni Slavonac iz Vrbanje  kod Županje, brončani poluteškaš s EP-a 2015. svoj je trenutak doživio u proljeće 2016. Iskusan i staložen, vječito `smrtno ozbiljan´, a u biti silno studiozan kako u treningu tako i u analiziranju suparnika njegove su odlike.

A ovo su njegova razmišljanja koja je otkrio našoj novinarki u ekskluzivnom intervjuu:

 Kakav je bio vaš plan priprema odkad ste saznali za plasman u Rio i na šta ste posebice stavili akcent, kako je izgledao vaš trening?

Odkad sam saznao za plasman na OI, sa svojim timom sam se koncentrirao samo na turnirska natjecanja, odnosno na više mečeva u nekoliko dana i manji broj rundi. Radio sam s velikim brojem različitih sparing-partnera kako bih se što bolje pripremio za različite stilove.

  Što mislite o izborniku i treneru Leonardu Pijetraju, kakav je Vaš odnos s njime?

Svakako je Leonard Pijetraj tajna našeg uspjeha. Sjećam se kad sam počinjao karijeru, imao sam ogromnu želju, ali nisam napredovao jer nisam znao što točno trebam raditi. Čim sam došao kod Leonarda, s takvom željom i jasnim uputama što, kako i kojem trenutku raditi, jako brzo sam napredovao.

Opišite Vaš klupski put i klupski uspjeh?

 Ovo mi je deseta godina u BK Leonardo. Došao sam u klub 2007. godine, postao prvak Hrvatske 2008. Osvojio broncu na prvenstvu Europske unije 2009. zatim broncu na prvenstvu Europe 2011. i 2015. U međuvremenu sam 2010. potpisao za francuski WSB klub Paris United, u kojem sam proveo dvije godine, da bi se nakon toga prebacio u kazahstansku Astanu, naravno sve uz pratnju mog trenera Pijetraja. S klubovima smo bili momčadski prvaci Svjetske boksačke serije 2011., 2013. i 2015.

Koji je recept Vašeg uspjeha?

Bitno je samo nešto dovoljno željeti i tad ne možete naići na dovoljno veliku prepreku da vas zaustavi. Ponosan sam što sam iz Vrbanje, jednog takog malog mjesta i na podršku koju mi daje moja  supruga, obitelj i prijatelji.

Kako ste reagirali kad ste saznali za plasman na OI?

Kad sam doznao za plasman na OI, sa suprugom sam otišao sam na dva dana u Vrbanju provesti vrijeme s obitelji i prijateljima da se malo opustimo jer smo naporno radili da bi to ostvarili.

Koji je Vaš glavni cilj na Olimpijskim igrama, je li osvajanje medalje na ovakvom natjecanju za Vas kruna karijere?

Gotovo na svakom turniru na kojem boksam dolazim u završnice i istu takvu namjeru imam i na ovom olimpijskom turniru. Medalja je glavni cilj i napravit ću sve u svojoj moći da to ostvarim.

Kakva je Vaša percepcija boli jer u boksu ste podložni stalnim udarcima, kako to podnosite?

Jednako podnosim bol i danas i kad sam bio mlađi, jer sam uvijek smatrao da je to normalna stvar u boksu. Razlika u treningu je u tome što sad imam puno više iskustva pa s mnogo manje napora obavljam iste vježbe kao i prije pa i učinkovitije.

Što je za Vas motiv, a što izazov?

Motiv mi je uvijek bio isti. Uspjeh u životu! Ako se ja sam ne budem borio za sebe, nitko drugi se neće boriti za mene. Mene osobno najviše motiviraju jako zahtjevni suparnici, mečevi i izazovi. Što teže bude, to ja budem spremniji na izazov i sretniji kad ga prođem.

 Koji savjet biste uputili mladima?

Misao vodilja za mlade bi po meni trebala biti BUDI UPORAN. Ako nešto jako želiš i dobar si u tome, ne odustaj. Kad odustaneš i promijeniš zanimanje i na drugom mjestu ćeš imati problema. Od prepreka na putu ne može se pobjeći, njih će uvijek biti. Glavu gore i hrabro naprijed.

I za kraj što Vam se trenutačno vrti po glavi?

Moja želja je medalja na Olimpijskim igrama. Jednog dana želim biti uspješan profesionalni boksač, ali u ovome trenutku jedino u mojoj glavi je to kako da napravim što veći rezultat na OI.

Ovim putem želimo mu upravo to – MEDALJU!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.