EL: Rijeka gostuje u Norveškoj; Kek: “Ne smijemo ih podcijeniti, fizički su izuzetno spremni“!

EL: Rijeka gostuje u Norveškoj; Kek: “Ne smijemo ih podcijeniti, fizički su izuzetno spremni“!

Riječani kreću u novu europsku sezonu.

foto: nk-rijeka.hr

U trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu uključila se još jedna momčad iz Hrvatske, s dvije pobjede vodeća momčad prvenstva, Rijeka. Momčad s Kvarnera u potpuno drugačijim uvjetima od uobičajenih za ovo ljetno doba, odmjerit će snage s norveškom momčadi iz Sarpsborga, susret je na rasporedu u 20:45 sati.

Riječani su tek počeli s natjecanjem u Europi, dok je Sarpsborg u drugom pretkolu iznenadio švicarski St. Gallen, u daljnju fazu su prošli zbog prednosti pogotka u gostima. Hrvatski predstavnik u prvenstvu je odlično krenuo, dobrom igrom u napadu i još boljom u obrani. Uspjeli su zabiti šest pogodaka, a mrežu su u 180 minuta igre uspjeli sačuvati netaknutu.

Da nema laganih utakmica na tom nivou, svjestan je i slovenski trener na klupi Rijeke, Matjaž Kek: “Čeka nas teška utakmica u specifičnim uvjetima igrališta s umjetnom travom. Od igrača, s kojima smo analizirali suparnika, tražit ću prije svega da razmišljamo o našoj igri. Nametnemo svoju kvalitetu kroz kolektiv. Suparnik je, nepobitno, kompaktan i agresivan”, započeo je.

Kako je hrvatsko nogometno prvenstvo tek počelo, Norvežani su zbog vremenskih neprilika na zimu već odigrali 17 kola nogometnog prvenstva, a Sarpsborg trenutno zauzima peto mjesto na tablici. Možda i zbog trenutnog stanja na tablici norveške lige, a i nepoznavanja momčadi, dolazi do podcjenjivanja protivnika, na što je upozorio i Kek: “To je stvarno, vidjet ćete, jedna agresivna ekipa, fizički su izuzetno spremni. Nije to samo neko napucavanje, oni i igraju. Već sam rezultat protiv St. Gallena govori za sebe. Njihova pobjeda bila je potpuno zaslužena“, zaključio je.

Uzvratni dvoboj na rasporedu je za sedam dana, gdje se očekuje rasprodana Rujevica.