Elias Kolega osvojio prve bodove u Wengenu, nova pobjeda Hirschera

Elias Kolega osvojio prve bodove u Wengenu, nova pobjeda Hirschera

Marcel Hirscher novom pobjedom se učvrstio na prvom mjestu ukupnog poretka, kao i na prvom mjestu slalomaša.

foto: facebook Croski fan club

23-godišnji Elias Kolega osvojio je prve bodove u Svjetskom kupu plasiravši se na 21. mjesto slaloma voženog u austrijskom Wengenu, a samim time je pomogao hrvatskom skijanju jer smo dobili mogućnost trećeg predstavnika na utrkama slaloma u Svjetskom kupu.

Pobjednik slaloma bio je Austrijanac Marcel Hirscher, drugo mjesto zauzeo je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 93 stotinke zaostatka, a treće Šveđanin Andre Myhrer sa zaostatkom od 1.72 sekundi. Kolega je krenuo sa startnim brojem 56 te je prvu vožnju završio na 27. mjestu sa 2.68 sekundi zaostatka za vodećim Hirscherom. Drugi naš predstavnik Matej Vidović nije se uspio plasirati u drugu vožnju, plasirao se na 35.mjesto, a zaostao je 34 stotinke za tridesetim Naokijem Yuasom . U drugoj vožnji je Kolega bio malo oprezniji, ali je uspio još popraviti plasman te je sa 5.69 sekundi zaostatka za pobjednikom došao do 10 bodova.

“Danas sam uzeo svoje prve bodove u Svjetskom kupu, jako sam zadovoljan sa prvom vožnjom, uspio sam napraviti sve što sam si zacrtao. Drugi lauf sam odvozio dosta oprezno da uzmem prve bodove i ništa si ne prebacujem, zadovoljan sam današnjim danom i nadam se da ću i u idućim utrkama biti u takvoj formi.” – prezadovoljan je bio Elias Kolega nakon današnje utrke.

Marcel Hirscher vodeći je u ukupnom poretku, kao i u poretku slalomaša sa 974 boda (554 boda u slalomu), slijedi ga Henrik Kristoffersen sa 800 bodova ( također drugi u slalomu sa 435 bodova) , a na trećem mjestu je Alexis Pinturault sa 579 bodova. Kolega se s prvim bodovima popeo na 124. mjesto u ukupnom poretku, te 43. mjesto u slalomu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.