Elvir Maloku odlazi igrati za Albaniju?

Elvir Maloku odlazi igrati za Albaniju?

Elvir Maloku ljut na Ferdu Milina - razmišlja o igranju za Albaniju

Elvir Maloku/Getty Images

Mladi hrvatski reprezentativac Elvir Maloku razmišlja o napuštanju hrvatske nogometne reprezentacije. Jutarnji list otkrio je kako je krilni napadač Hajduka uvrijeđen zbog toga što nije bio pozvan tijekom U-19 kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

S obzirom na porijeklo, Maloku u ovome trenutku ozbiljno razmišlja o prihvaćanju poziva iz Albanije. Posebno je ljut na izbornika Ferda Milina zbog toga što ga nije pozvao, unatoč tome što je kod prethodnog izbornika Zorana Vulića igrao tri kvalifikacijske utakmice (Estonija, Island, Turska), a uz to je bio član kadetske reprezentacije u Dubaiju.

Umjesto Malokua, Milin je odlučio pozvati talentiranog Nikolu Vlašića. Kao razlog navedena je veća minutaža Vlašića u Hajduku (505 minuta u sedam proljetnih nastupa u odnosu Malokuovih 147 minuta). Jedan od razloga nepozivanja krije se i u propuštanju prijateljske utakmice sa Srbijom zbog stava Hajduka da ga se ne pusti.

Za sada je nejasno radi li se o običnoj prijetnji, ili će Maloku zbilja prihvatiti poziv iz Albanije. Mlada reprezentacija uskoro će imati dvije prijateljske utakmice s Rumunjskom i turnir u Kataru, a u rujnu slijedi novi ciklus kvalifikacija. Iz HNS su odgovorili kako pozivanje Malokua zavisi o kontinuitetu njegovih nastupa za Hajduk.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.