Emotivni oproštaj karizmatičnog Francuza

Emotivni oproštaj karizmatičnog Francuza

Djibril Cisse napokon je objesio kopačke o klin...

Djibril Cisse/Foto: facebook.com/djibrilcisseofficial

Došao je trenutak da karizmatični francuski napadač Djibril Cisse, globalno poznat i po svojim ‘ludim’ frizurama, obznani kraj profesionalne igračke karijere.

34-godišnjak iz Arlesa, koji je vrhunac karijere proživio u dresu Liverpoola, za koji je igrao od 2004. do 2007. godine, kraj je objavio na francuskoj televiziji, rekavši kako “ne može više ispunjavati zahtjeve profesionalnog nogometa.”

“Moram slušati svoje tijelo, a ono kaže: Gotovo je! Imam previše poteškoća s nogom i nisam više sposoban igrati na najvišoj razini. Zakazao sam i operaciju, koju ću obaviti u siječnju”, kazao je.

U eter se javio i bivši Cisseov trener iz Auxerra Guy Roux, nakon čijih se riječi Cisseu omakla i suza. “Sjećam se kad si još bio mladi igrač i iskreno volio nogomet. U svakom si trenutku bio spreman naporno raditi da bi uspio.”

Cisse je karijeru započeo davne 1998. u Auxerreu, a tokom karijere je promijenio brojne svlačionice: osim za Liverpool branio je i boje Marseillea, Sunderlanda, Panathinaikosa, Lazija, Queens Park Rangersa, Al-Gharafa, Kubana, Bastije i Saint Pierroise, a za tricolore je u 41 utakmici postigao devet zgoditaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.