Enduro Grožnjan u novom terminu

Enduro Grožnjan u novom terminu

(Vid Peršak lanjski pobjednik foto: BBK Grožnjan)

Utrka koja je proteklih tri godine zatvarala sezonu, ove godine seli na početak i ovog vikenda otvara novu uzbudljivu sezonu SloEnduro kupa, međunarodnog enduro kupa kojeg čine šest utrka u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji i Austriji.

Grožnjan je prva stanica na utrci koja ima svoju posebnu čar zbog samog mjesta, ali i zbog predivnih staza koje nalaze u okolici mjesta. Utrka se sastoji od pet različitih brzinaca čije se vrijeme mjeri samo na spustu, dok za povrat na start postoji određeno vrijeme u kojem je to potrebno odraditi.

Enduro je jedna od najzanimljivijih disciplina današnjica za vozače, ali i za gledatelje koji u velikom broju prate njihove favorite stoga nije ni čudno da je broj prijavljenih premašio stotinu vozača, a prijave su još otvorene. Vozači dolaze iz desetak europskih zemalja i u Grožnjanu borave nekoliko dana, što je dobro i za promociju destinacije kao bike destinacije za adrenalinske discipline.

Osim za vrijeme utrke zamjetan je i veliki broj vozača koji tijekom cijele zime dolaze na staze Groznog i treniraju tijekom zimskih perioda. Staze su različitih karakteristika i podloga, lanjska nova staza koja se sa vrha Sv. Juraja spušta do Kostanjice  ove će godine nositi i posebnu nagradu,  obzirom da će se bodovati kao “Kenda Stage” čiji će pobjednik  dobiti posebnu nagradu sponzora serije Kenda Tyres, svjetskog proizvođača guma.

U subotu su na rasporedu slobodni treninzi i upoznavanje staza te večernji prolog, dok je u nedjelju na rasporedu glavni dio manifestacije od 10 sati ujutro. Zabava i spektakl su zagarantirani, a pobjednici će se  saznati nakon zadnjeg stage-a koji kreće sa glavnog trga i koji se nakon kratke vožnje mjestom spušta  u dolinu.

Sandi Bažon domaća najjača karika foto: BBK Grožnjan

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.