EP: Andrea Ivančević popravila hrvatski rekord

EP: Andrea Ivančević popravila hrvatski rekord

Andrea Ivančević plasirala se u polufinale Europskog dvoranskog prvenstva, istrčavši novi hrvatski rekord na 60 metara s preponama.

Andrea Ivančević/Screenshot HRT

Jedina hrvatska predstavnica na Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Pragu izborila je polufinale utrke na 60 metara s preponama istrčavši novi hrvatski rekord!

Andrea Ivančević u četvrtfinalu je trčala 8.02 sekundi te ostvarila treće vrijeme kvalifikacija, a bolje su od nje bile tek britanska atletičarka Lucy Hatton (7.96) te Belgijka Elin Bergins (8.01).

Novim rekordom Ivančević se s 12. mjesta europskih dvoranskih ljestvica na 60 metara s preponama popela na devetu poziciju i u polufinalu, koje je na rasporedu poslijepodne, zasigurno može očekivati još jedan odličan rezultat.

“Trčala sam kao da je finale, a tako će biti i u polufinalu. Popodne je lakše nastupati nego ujutro, a moram se i malo ‘resetirati’ te zaboraviti ovu utrku i maksimalno se usredotočiti na iduću. Ne pamtim situaciju kad su sve tri utrke na rasporedu u jedan dan, bit će teško i naporno”, kazala je Andrea za HRT.

Podsjetimo, jučer je finale u svojoj disciplini izborio i Stipe Žunić – također s novim hrvatskim rekordom – bacivši kuglu do 20.67 metara (drugi rezultat kvalifikacija).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.