EP: Arapović potvrdila talent, odlični rezultati mladih u Francuskoj

EP: Arapović potvrdila talent, odlični rezultati mladih u Francuskoj

Mladi hrvatski stolnotenisači ostvarili su odlične rezultate na Europskom prvenstvu u Francuskoj...

U malom francuskom gradiću Schiltigheimu okončano je Europsko stolnotenisko prvenstvo mlađih kadeta i kadetkinja, na kojemu su i hrvatski predstavnici i predstavnice ostvarili značajne rezultate.

Perjanica kockaste ekspedicije bila je perspektivna članica HASTK Mladost Iskon Zagreba Hana Arapović, koja je u konkurenciji djevojaka rođenih 2004. godine osvojila odlično peto mjesto, što joj je ujedno donijelo i  pozivnicu za europski Top 12 mlađih kadetkinja u belgijskom Liegeu (24. i 25. listopada). Arapović se može pohvaliti i činjenicom kako je već dva puta sudjelovala u kampu za talentirane europske stolnotenisače, a najnovijim uspjesima ‘trasirala’ si je i put ka trećem koji će se u slovenskom Otočecu održati krajem listopada ove godine.

U istoj konkurenciji Ivona Štriga zauzela je pak 19. poziciju, dok je u kategoriji 2003. godišta Lovro Zovko završio na 11, a Janja Matijašec 24. mjestu.

“Bilo je izvrsno, odlična prigoda da vidimo gdje smo trenutačno u odnosu na ostatak europske konkurencije, a saznanja su vrlo ugodna. Prvi su dan svi naši predstavnici prošli skupine, a drugog je dana ispao tek jedan. Na kraju smo među 32 najbolja imali četiri igrača, a rijetko koja zemlja – osim Francuske i Rusije – može se pohvaliti takvim rezultatima”, kazao je jedan od trenera Darko Arapović, dodavši kako sada slijede razgovori i dogovori s vodstvom HSTS-a kako bi se odlučilo ‘što i kako dalje’. Kvalitetu, očigledno je, imamo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.