EP Atletika: Asher-Smith i Hughes najbrži sprinteri Europe, dvostruko poljsko slavlje u kladivu

EP Atletika: Asher-Smith i Hughes najbrži sprinteri Europe, dvostruko poljsko slavlje u kladivu

Podijeljene su prve medalje.

Foto: Dafne Schippers / Facebook

Završen je prvi dan Europskog prvenstva u atletici u kojemu su se dijelile medalje u četiri discipline.

Dvostruko poljsko slavlje vidjeli smo u bacanju kladiva, u kojem je Wojciech Nowicki s 80,12 osvojio zlato, a Pawel Fajdek sa 78,69 srebro. Brončanu medalju osvojio je Bence Halasz iz Mađarske, a ni nacionalni rekord od 76,86 nije pomogao Norvežaninu Henriksenu za osvajanje medalje.

Mo Faraha je naslijedio Francuz Morhad Amdouini, koji je s vremenom 28:11,22 osvojio zlato u utrci na 10 000 metara. Time je bio bolji od Belgijca Bashir Abdija i Talijana Yemaneberhan Crippe, koji su osvojili srebro i broncu.

Najbrža sprinterica Europe je Britanka Dina Asher-Smith, koja je s najbržim vremenom ove sezone, 10,85, osvojila zlato na utrci 100 metara. Srebro je s europskim U23 rekordom pripalo domaćoj Gini Luckenkemper, a Dafne Schippers je s rezultatom sezone od 10,99 za jednu stotinku bila sporija od Gine pa je braniteljica naslova osvojila broncu. Time Nizozemka nije uspjela ispisati povijest i postati prva sprinterica, koja je osvojila tri uzastopna zlata na europskim prvenstvima, još od Marlies Gohr za Istočnu Njemačku iz 1986. godine.

A najbrži sprinter Europe, s novim rekordom europskih prvenstava, je Britanac Zharnel Hughes, koji je osvojio zlato na utrci na 100 metara s vremenom 9,85. Stotinku manje imao je srebrni Reece Prescod, dok je broncu osvojio Turčin Jak Ali Harvey ispred još jednog Britanca, Ujaha. Vrijedi spomenuti kako je najbrži čovjek u polufinalu, Francuz Jimmy Vicaut, iz još nerazriješenih okolnosti odustao i nije se pojavio na startu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.