EP Atletika: Guba šokirala Schwanitz, dvije švedske medalje, Abele prvak desetoboja!

EP Atletika: Guba šokirala Schwanitz, dvije švedske medalje, Abele prvak desetoboja!

Završen je drugi dan Europskog prvenstva.

Foto: Svt.se

Drugog dana Europskog prvenstva u atletici podijeljeno je pet kompleta medalja.

U najdužoj utrci za atletičarke, onoj na 10 000 metara, naturalizirana Izraelka Lonah Chemtai Salpeter osvojila je zlatnu medalju s vremenom 31:43,29. Srebrnu medalju na rubu iznemoglosti osvojila je Nizozemka Susan Krumins, dok je Šveđanka Meraf Bahta osvojila brončano odličje.

Senzaciju je priredila Poljakinja Paulina Guba, koja je bacila kuglu na 19,33 metra i srušila vječno zlatnu Christinu Schwanitz. Njemica se s 19,19 morala zadovoljiti srebrom, dok je Aliona Dubitskaya osvojila broncu s bačenih 18,81.

Grk Miltiadis Tentoglou savršenim skokom od 8,25 metara svojim rezultatom sezone osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj. Za 12 centimetara bio je bolji i od Nijemca Heinlea i Ukrajinca Nykyforova, no njemački skakač je osvojio srebro zbog boljeg drugog skoka.

U posljednjoj seriji s bačenih 68,46 metara Litavac Andrius Gudžius uzeo je zlatnu medalju Šveđaninu Danielu Stahlu, koji je bacio disk na 68,23 metra. Bronca je pripala Austrijancu Weisshaidingeru.

I desetobojci su završili svoje dvodnevno natjecanje, a pobjedu je s 8 431 bodom osvojio Nijemac Arthur Abele. Završio je na prvom mjestu ispred Rusa Ilyje Shkurenyova i Bjelorusa Zhuka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.