EP Atletika: Stipe Žunić izborio finale, naša tri ostala atletičara ispala u kvalifikacijama

EP Atletika: Stipe Žunić izborio finale, naša tri ostala atletičara ispala u kvalifikacijama

Započelo je europsko atletsko prvenstvo.

Foto: Floridagators.com

Prvi dan Europskog prvenstva u atletici je iza nas, a danas su na rasporedu bile samo kvalifikacije pa borbi za medalje nije bilo. Hrvatska je imala četiri predstavnika, a samo jedan uspio je proći dalje.

U skoku u dalj Filip Bradavica uspio je skočiti 7,52 metra, što nije bilo ni blizu plasmana u finale. Za finale je trebalo skočiti barem 7,71 metar, koliko je skočio Albanac Izmir Smajlaj. Svi glavni konkurenti za medalju, uključujući Tentogloua, Heinlea, Torneusa i Nilssona plasirali su se u finale.

Ni Hrvoje Cukman u utrci na 400 metara s preponama nije uspio proći u polufinale. U svojoj posljednjoj, četvrtoj kvalifikacijskoj skupini završio je na isto tako posljednjem, šestom mjestu s vremenom 52,93 te natjecanje završio na 24. mjestu od 25. trkača.

Dva predstavnika imali smo u bacanju kugle, po jednog u svakom polufinalu. I dok je u prvom polufinalu Filip Mihaljević s bačenih 19,32 metra završio na 12. mjestu od 15 bacača, u drugom polufinalu Stipe Žunić je s bačenih 20,61 izborio finale kao drugoplasirani.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.