EP Atletika: Stipe Žunić sedmi u finalu, dvostruko slavlje Poljaka

EP Atletika: Stipe Žunić sedmi u finalu, dvostruko slavlje Poljaka

Ništa od medalje za Stipu.

Prvog dana Europskog prvenstva u atletici, u kojemu su se dodjeljivale medalje, Hrvatska je imala jednog predstavnika u finalu bacanja kugle. Bio je to Stipe Žunić, koji je u konkurenciji 12 najboljih kuglaša osvojio sedmo mjesto.

Već u prvoj seriji s bačenih 20,24 metara zauzeo je treće mjesto, da bi s 20,73 u drugoj seriji pao na šesto mjesto zbog odličnih bacanja njegovih protivnika. U trećoj seriji bacio je jako slabo pa je namjerno prestupio i sa šestog mjesta ušao u posljednje tri serije.

U četvrtoj seriji slučajno je prestupio, da bi u petoj namjerno prestupio zbog lošeg bacanja i pao na sedmo mjesto. Ni u posljednjoj, šestoj seriji, nije bacio dobar hitac te je ponovno prestupio i završio natjecanje na sedmom mjestu.

Poljaci su imali dvostruko slavlje, s obzirom da su osvojili zlato i srebro. Zlato je pripalo Michalu Haratyku, koji je bacio kuglu na 21,72 metar, a šest centimetara manje imao je Konrad Bukowiecki. Nakon tri uzastopna zlata, Nijemac David Storl morao se zadovoljiti brončanim odličjem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.