EP Atletika: Stipe Žunić sedmi u finalu, dvostruko slavlje Poljaka

EP Atletika: Stipe Žunić sedmi u finalu, dvostruko slavlje Poljaka

Ništa od medalje za Stipu.

Prvog dana Europskog prvenstva u atletici, u kojemu su se dodjeljivale medalje, Hrvatska je imala jednog predstavnika u finalu bacanja kugle. Bio je to Stipe Žunić, koji je u konkurenciji 12 najboljih kuglaša osvojio sedmo mjesto.

Već u prvoj seriji s bačenih 20,24 metara zauzeo je treće mjesto, da bi s 20,73 u drugoj seriji pao na šesto mjesto zbog odličnih bacanja njegovih protivnika. U trećoj seriji bacio je jako slabo pa je namjerno prestupio i sa šestog mjesta ušao u posljednje tri serije.

U četvrtoj seriji slučajno je prestupio, da bi u petoj namjerno prestupio zbog lošeg bacanja i pao na sedmo mjesto. Ni u posljednjoj, šestoj seriji, nije bacio dobar hitac te je ponovno prestupio i završio natjecanje na sedmom mjestu.

Poljaci su imali dvostruko slavlje, s obzirom da su osvojili zlato i srebro. Zlato je pripalo Michalu Haratyku, koji je bacio kuglu na 21,72 metar, a šest centimetara manje imao je Konrad Bukowiecki. Nakon tri uzastopna zlata, Nijemac David Storl morao se zadovoljiti brončanim odličjem.