EP Atletika: Thiam pobjednica sedmoboja, Pryshchepa i Papahristou obranile naslove

EP Atletika: Thiam pobjednica sedmoboja, Pryshchepa i Papahristou obranile naslove

Novi atletski dan je za nama.

Foto: Lavenir.net

Novi atletski dan na Europskom prvenstvu je iza nas, a saznali smo osvajače medalja u čak osam disciplina.

Hrabre sedmobojke završile su svoje dvodnevno natjecanje utrkama na 800 metara, a u konačnici je Nafissatou Thiam iz Belgije obranila naslov s osobnim rekordom i najboljim rezultatom sezone u svijetu od 6 816 bodova. S osobnim rekordom Katarina Johnson-Thompson iz Velike Britanije osvojila je srebro (6 759 bodova), broncu je uzela domaća predstavnica Schafer, a Ivona Dadić je s nacionalnim rekordom Austrije (6 552) osvojila četvrto mjesto.

Švicarka Lea Sprunger s vodećim vremenom Europe ove godine od 54,33 osvojila je zlato u utrci na 400 metara s preponama. Srebro je pripalo Ukrajinki Ryzhykovoj s rezultatom sezone od 54,51, dok je iznenađujuću broncu osvojila Beesley ispred Pedroso i Claes.

Britanac Matthew Hudson-Smith osvojio je zlatno odličje u utrci na 400 metara s vremenom 44,78 ispred dva brata Borlee, Kevina i Jonathana, dok je zlato na utrci 800 metara za žene pripalo Nataliyi Pryshchepoj, Ukrajinki koja je obranila naslov s vremenom 2:00,38. Srebro je osvojila Lamote iz Francuske, a broncu druga Ukrajinka Lyakhova.

Grkinja Paraskevi Papahristou obranila je naslov u troskoku najboljim rezultatom sezone od 14,60 metara. S 15 centimetara manje Njemica Kristin Gierisch je došla do osobnog rekorda i srebra, a Španjolka Ana Peleteiro je u zadnjoj seriji skakanja došla do bronce.

Sa suverenih 67,90 metara, što je rekord europskih prvenstava, 24-godišnja Njemica Christin Hussong osvojila je zlato u bacanju koplja. Srebro je osvojila Nikola Ogrodnikova iz Češke, a broncu Litavka Liveta Jasiunaite.

Još dvije utrke ostale su za kraj dana. Francuz Martinot-Lagarde za nekoliko tisućinki osvojio je zlato u utrci na 110 metara s preponama. S identičnih 13,17 srebro je pripalo Rusu Sergeyju Shubenkovu, dok je Španjolac Ortega osvojio broncu. Najmlađi od tri brata Ingebrigtsena, Jakob, sa svega 17 godina osvojio je zlatnu medalju u utrci na 1 500 metara s vremenom 3:38,10, čime je osvojio zlato ispred Poljaka Lewandowskog i Britanca Gricea.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.