EP: Braća Kvesić do brončanih medalja

EP: Braća Kvesić do brončanih medalja

Braća Kvesić u razmaku od dvadeset minuta osvojili brončane medalje.

Facebook @kkhz.hr

“S njima sam otpočetka karijere, ovo je naš novi veliki rezultat. Napravili smo sjajne stvari na Europskom prvenstvu,” rekao nam je Danijel Vučić, trener karate kluba Hercegovina Zagreb i trener sjajnih Anđela i Ivana Kvesića.

Njih su dvojica osvojila bronce na Europskom karate prvenstvu u Guadalajari, u Španjolskoj. Obojica su slavila u subotnjim borbama. Ivan Kvesić je lani u Madridu osvojio naslov svjetskog prvaka, a sad je u borbi za broncu na Europskom prvenstvu pobijedio Francuza Farouka Abdesellema 4-3. Brat Anđelo je pobijedio 3-2 Gogitu Arkanija.

“Osvojili smo medalje u razmaku od dvadeset minuta, veliki uspjeh za hrvatski karate i novi veliki uspjeh za naš klub i obitelj,” kaže nam Ivan Kvesić, kojemu je ovo treća velika medalja u karijeri. Osvojio je srebro na Europskom prvenstvu, lani zlato na SP-u i sad broncu n EP-u.

“Bratu je treća velika pojedinačna medalja, ima još jednu ekipnu. Ja imam jednu ekipnu, a ovo mi je prva velika pojedinačna,” kaže nam stariji brat Anđelo i nastavlja:

“Osvojili smo medalje, bili na proglašenju, a onda smo se s trenerom Vučićem otišli počastiti pizzom. Ponosni smo zbog ovog rezultata.”

Karate će od 2020. godine i Olimpijskih igara u Tokiju biti olimpijski sport. Oba su brata u borbi za plasman na Olimpijske igre. Imaju sjajne rezultate, ali je trenutno Igrama bliži Ivan, koji je aktualni svjetski prvak. Braća Kvesić su rodom iz Širokog Brijega i svoju će rodnu kuću u Hercegovinu donijeti najmanje dvije medalje s EP-a. Nastavili su sa sjajnim uspjesima.

Ivan studira Fizioterapiju, a stariji brat Anđelo je na Kineziologiji. Obojica i na fakultetu ide jednako dobro kao i na tatamiju. Karate bi Hrvatskoj mogao donijeti puno uspjeha na Olimpijskim igrama.

“Naš je običaj da za blagdane kući u Široki Brijeg ponesemo desetak medalja. Sve se to čuva u našoj obiteljskoj kući u Širokom Brijegu. Dosad smo brat i ja osvojili više od 300 medalja,” rekao nam je nedavno Ivan, nove će medalje donijeti za Uskrs.

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.