EP Brzo hodanje: Renić s nacionalnim rekordom do 12. mjesta, Erent 25.

EP Brzo hodanje: Renić s nacionalnim rekordom do 12. mjesta, Erent 25.

Podijeljena su prva odličja na Europskom prvenstvu u atletici.

Foto: Zimbio.com

Prva dva kompleta medalja na Europskom prvenstvu u atletici podijeljena su u disciplinama 50 kilometara brzog hodanja, u kojemu je i Hrvatska imala dva predstavnika.

U muškom dijelu natjecanja nastupio je Bruno Erent i zauzeo 25. mjesto u konkurenciji 36 natjecatelja. S vremenom 4:24:20 završio je ispred samo jednog natjecatelja, jer je preostalih deset odustalo.

Ukrajinac Maryan Zakalnytskyy osvojio je zlatnu medalju. 23-godišnjak je imao vrijeme 3:46:32 te za 55 sekundi bio brži od glavnog favorita, 35-godišnjeg olimpijskog pobjednika Mateja Totha iz Slovačke. Brončano odličje s osobnim rekordom od 3:47:59 osvojio je Bjelorus Dzmitry Dzuibin.

21-godišnja Ivana Renić u ženskoj utrci osvojila je fenomenalno 12. mjesto i postavila novi nacionalni rekord, koji sada glasi 4:35:39. Sveukupno je nastupilo 19 atletičarki, od kojih su tri odustale.

Olimpijska pobjednica iz 2012. godine, Portugalka Ines Henriques, osvojila je zlato u ženskoj konkurenciji s vremenom 4:09:21, kojim je ostavila drugoplasiranu iza sebe za gotovo tri minute. Ukrajinka Alina Tsviliy je s nacionalnim rekordom od 4:12:44 osvojila srebro, dok je Španjolka Julia Takacs završila na trećem mjestu

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.