EP: Francuskom trkaču oduzeta zlatna medalja zbog skidanja dresa

EP: Francuskom trkaču oduzeta zlatna medalja zbog skidanja dresa

Osvajač dvije srebrne olimpijske medalje i dvostruki europski prvak na 3.000 metara napravio je glupost godine. Skinuo je majicu prije cilja te su mu uzeli zlato.

Mahiedine Mekhissi-Benabbad/Getty Images

Francuski trkač alžirskog podrijetla, Mahiedine Mekhissi-Benabbad, prošao je prvi kroz cilj u utrci na 3 000 metara s preprekama na Europskom prvenstvu u Zürichu. Osvajač dvije srebrne olimpijske medalje i dvostruki europski prvak napravio je glupost godine. Skinuo je majicu prije cilja te su mu uzeli zlato.

Mekhissi-Benabbad vodio je u utrci, vidio je da ga u zadnjih 50-ak metara nitko ne može stići pa je skinuo majicu, stavio je u usta i tako trčao. U isto je vrijeme pozdravljao publiku. Odmah je dobio žuti karton, a uskoro je stigla i odluka o diskvalifikaciji. Dok je još mislio da će proći samo sa žutim kartonom, rekao je:

– Skinuo sam majicu zbog sreće. Bio sam sretan što sam obranio naslov od prošle godine. Nisam znao da ću dobiti žuti karton. Uživat ću danas, rekao je Francuz.
No ubrzo je stigla odluka o diskvalifikaciji.

Yoann Kowal iz Francuske tako je došao do zlata, Poljak Krystian Zalewski je srebrni, Angel Mullera iz Španjolske osvojio je broncu, a Mekhissi-Benabbad svojom je glupošću nasmijao svijet..

Nije ovo prva glupost koju je francuski trkač napravio. Nakon utrke na 1500 metara u Monacu 2011. godine potukao se s Mehdijem Baalom iz francuske reprezentacije. Dvojac je samo čekao da prođe cilj, a onda je počelo.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.