EP futsal (18): Hrvatska traži polufinale protiv reprezentacije Italije koja ima brazilski štih

EP futsal (18): Hrvatska traži polufinale protiv reprezentacije Italije koja ima brazilski štih

- Vjerojatno će biti slična utakmica kao protiv Španjolske, makar Italija nema tu moć držanja lopte, kaže Marinović

Tihomir Novak i Dario Marinović/Getty Images

Hrvatska futsal reprezentacija u utorak od 18 sati odmjerit će snage protiv Italije u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Italija je izabranike Mate Stankovića pobijedila u borbi za treće mjesto na europskoj smotri u Hrvatskoj. Kao što je izjavio izbornik Mato Stanković, Hrvatska zapravo igra protiv Brazila budući da je u reprezentaciji Italije većina naturaliziranih brazilskih nogometaša.

– Gležanj je bolje, liječnici rade sve da bi sanirali ozljedu i ovim im se putem zahvaljujem. Nadam se da će situacija biti dobra, optimist sam, rekao je Dario Marinović za službenu stranicz Hrvatskog nogometnog saveza. Naime, Marinović je ozljedio gležanj u utakmici protiv Češke.

Dva remija

Hrvatska na noge Italiji izlazi nakon dva identična neriješena rezultata, 3:3 protiv Španjolske i Češke.

– Možda smo prije prvenstva računali da ćemo osvojiti tri boda, a ne dva, no uzeli smo bod jednoj od najjačih momčadi na svijetu. Moramo biti zadovoljni igrom i prolaskom skupine, rekao je Marinović.

– Vjerojatno će biti slična utakmica kao protiv Španjolske, makar Italija nema tu moć držanja lopte pa nećemo morati baš u tolikoj mjeri biti usredotočeni na obranu. Tražit ćemo svoju šansu iz protunapada, i ako smanjimo broj pogrešaka i uzmemo što nam se ponudi, možemo se nadati polufinalu”, odgovorio je Marinović.

Hrvatska ima šansu

Neke je talijanske slabosti otkrila Slovenija, koja je u susretu u skupini pobijedila 3:2. Talijanske vrline bit će dobro analizirane:

– Italija igra čvrsto i agresivno, dosta često na pivota, i ima nekoliko sjajnih individualaca. I Hrvatska može iskoristiti talijanske slabosti. Nije to utakmica u kojoj mi nemamo što tražiti, ako ih je pobijedila Slovenija, i mi imamo šansu. Hrvatska sigurno nije lošija od Azerbajdžana i Slovenije”, zaključio je Dario Marinović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.