EP futsal: Hrvatska – Češka (18.30), utakmica vrijedna četvrtfinala

EP futsal: Hrvatska – Češka (18.30), utakmica vrijedna četvrtfinala

Imaju dobre pojedince, dobra su momčad, igraju na velikim natjecanjima, no mislim da smo bolji i da s pravim pristupom možemo proći u četvrtfinale, rekao je Franco Jelovčić

Foto Arsen Miletić

Hrvatsku nakon boda protiv Španjolske očekuje drugi susret u skupini D, odlučujući u borbi za četvrtfinale Europskog prvenstva, protiv Češke. Izabranici Mate Stankovića nisu mogli dugo spavati na lovorikama osvojenog boda protiv peterostrukih europskih prvaka jer ako ne pobjede Čehe teško će vidjeti četvrtfinale. Razumljiv je stoga oprez izbornika Hrvatske koji upozorava na mentalitet “lako ćemo” koji ne smije doći do izražaja te da treba igrati kao da nije bilo utakmice protiv Španjolske. U susretu protiv Češke moći će računati i na Jakova Grcića kojega nije bilo u prvoj utakkmici zbog suspenzije.

– Teško sam proživljavao utakmicu s tribine jer nisam mogao pomoći svojim suigračima. No, oni su odradili jako dobar posao i iz svega im srca čestitam i zahvaljujem na tome, osvrnuo se Grcić.

Češka je reprezentacija koju dobro poznajemo, upravo preko njih smo u Spaladium areni prije dvije godine izborili četvrtfinale, pobjedom 5:4. Prvi pogodak tada postigao je Grcić.

– Česi su naši stari znanci. Prvo smo gubili od njih, onda smo im 2012. godine u Splitu naplatili te dugove, ali trebamo gledati samo svoju kvalitetu pa što bude. Navijajte za nas i bodrite nas, poručuje Grcić.

Sličnoga mišljenja jedan je o strijelaca u utakmici sa Španjolskom koji smatra da sami odlučujemo o sudbini.

– Nadam se da ćemo protiv Češke potvrditi ovu dobru igru i da možemo proći u četvrtfinale. Poznamo jako dobro Češku, igrali smo s njima. Imaju dobre pojedince, dobra su momčad, igraju na velikim natjecanjima, no mislim da smo bolji i da s pravim pristupom možemo proći u četvrtfinale, rekao je Franco Jelovčić.

Utakmica Hrvatske i Češke igra se od 18,30 sati u Lotto Areni u Antwerpenu, u slučaju pobjede Hrvatska je osigurala prolaz u četvrtfinale, a u slučaju ostalih ishoda morat će čekati nedjelju i utakmicu Španjolske i Češke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.