EP Futsal: Pola odveo Španjolsku u polufinale!

EP Futsal: Pola odveo Španjolsku u polufinale!

Pola ponovo junak pobjede Španjolaca.

Posljednja četvrtfinalna utakmica europskog prvenstva u futsalu odigrana je između reprezentacije Ukrajine i Španjolske. Bio je to njihov 16. međusobni susret, od kojih je petnaest dobila Španjolski i jednom su protivnici odigrali bez pobjednika.

Španjolska je i prije početka susreta imala ulogu favorita, što je u prvom djelu susreta i opravdala. Odmah su preuzeli kontrolu, međutim pravih prilika nisu uspijevali stvarati. Prva se ukazala tek u 13. minuti, kada je vratar Yevgen Ivanyak zaustavio Alexa, dok je u nastavku napada priliku propustio Pola. U sljedećem napadu Ukrajinac Taras Korolyshyn zamalo promašuje gol Španjolaca. U 18. minuti sjajnim pogotkom Španjolce u vodstvo dovodi Pola. Loptu je poslao u lijevi gornji kut Ivanyaka i uz pomoć stative dovodi svoju momčad do prednosti, do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata.

U nastavak susreta Ukrajina kreće nešto otvorenije i više prema naprijed, jer su na poluvremenu imali minimalni zaostatak. U 25. minuti Mykola Bilotserkivets s lijeve strane dolazi sam pred Paca Sedana, koji odlično brani i sprječava izjednačenje. U nekoliko navrata Španjolci su mogli povećati prednost, ipak lopta je završila pored gola ili u rukama Ivanyaka. U dva navrata Lin je sam izlazi pred ukrajinska vrata, u 29. i 38. minuti, no oba puta promašuje okvir gola. Ukrajinci su pokušali izjednačiti igrom bez vratara, u tome nisu uspjeli i u četvrtak Španjolci u polufinalu igraju protiv Kazahstana.

Ukrajina : Španjolska
Pola 18′
Ukrajina: Ivanyak (V, K), Rayuvanov, Korolyshyn, Zhurba, Shoturma, Lytvynenko (V), Tsypun (V), Khamdamov, Mykola Grytsyna, Sheremeta, Mykhailo Grytsyna, Bilotserkivets, Lysenko, Pediash
Španjolska: Paco Sedano (V), Ortiz (K), Pola, Miguelin, Alex, Jesus Herrero (V), Tolra, Bebe, Adolfo, Solano, Lin, Lozano, Rafa Usin, Joselito