EP Futsal: Poljska protiv Rusije došla do prvog boda u povijesti natjecanja!

EP Futsal: Poljska protiv Rusije došla do prvog boda u povijesti natjecanja!

Favoriti prvenstva nisu uspjeli pobijediti Poljake.

Foto: Uefa.com

U drugoj utakmici Europskog prvenstva u futsalu sastale su se Rusija i Poljska. Rusi, jedni od glavnih favorita ovog natjecanja, dugo su se mučili protiv Poljaka, koji su jedan jedini put bili na Euru, daleke 1999. godine. U konačnici ih ni nisu uspjeli pobijediti, završilo je neodlučenih 1:1, čime je Poljska došla do prvog boda u povijesti natjecanja.

U prvom dijelu vidjeli smo čak 25 udaraca Rusa, no nijedan nije završio u golu te se na odmor otišlo sa senzacionalnih 0:0. Pucali su Eder Lima, Robinho, Abramov, Lyskov, Milovanov, Chishkala, Esquerdinha i Nyazov, no nijedan udarac nije završio u golu, danas odličnog Kaluže. S druge strane, jedino je Poplawski pokazivao napadačke sposobnosti, no na odmor se otišlo bez pogodaka.

U nastavku slična priča. Rusi su napadali i pucali,u 28. minuti došli i do svog 45 udarca na utakmici, no i dalje nisu zabili gol. Fenomenalnu priliku imao je Abramov u 31. minuti kada je u soloprodoru prošao kroz trojicu igrača, lobao golmana, no sa crte Poljaci su izbili i 51. udarac Rusa u ovom susretu.

I onda, konačno, u 36. minuti, Chishkala je iskoristio Romulovu asistenciju i zabio za vodstvo. Međutim, 9.3 sekunde prije kraja s golmanom-igračem Kubik je uz pomoć stative izjednačio i donio prvi, povijesni bod Poljskoj na Europskim prvenstvima.

Rusija

Zamtaradze, Putilov – Lima, Robinho, Davydov, Chishkala (36.), Lyskov, Romulo, Milovanov, Abramov, Niyazov, Abramovich, Afanasyev, Esquerdinha

Poljska

Kaluža, Widuch – Zastawnik, Lutecki, Mikolajewicz, Poplawski, Kubik (40.), Dewucki, Cyman, Gladczak, Mizgajski, Solecki, Wojciechowski

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.