Europsko prvenstvo: Hrvatska muška pikado reprezentacija zlatna u ekipnom nastupu!

Europsko prvenstvo: Hrvatska muška pikado reprezentacija zlatna u ekipnom nastupu!

Streloviti su pobijedili Njemačku rezultatom 9:7. Tako je nastavljena dominacija hrvatskih pikadista kojima je ovo sedma zlatna medalja

Hrvatska muška pikado reprezentacija prvak je Europe. U finalnom meču europskog  prvenstva koje se od 14. do 20. lipnja održava u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču, streloviti su pobijedili Njemačku rezultatom 9:7. Tako je nastavljena dominacija hrvatskih  pikadista koji su osmu godinu za redom nastupili u finalima EP, a ovo im je peta zlatna medalja u tom periodu, odnosno sedma ukupno.

Nije počelo dobro jer su Nijemci nakon prvog kruga poveli 4:0, a nakon drugog je bilo 6:2. Tada su se naši igrači trgnuli i dobili sedam od sljedećih osam susreta za novu titulu  prvaka Starog kontinenta. Reprezentacija je nastupila u sastavu Zdravko Antunović, Dragutin  Pečnjak, Boris Krčmar, Krešo Kranjčina, Vladimir Lešić i Ivica Cavrić.

– Ne znam je li neka reprezentacija u bilo kojem sportu uspjela osam godina za  redom biti u finalu EP-a, ali ovo što ovi dečki rade je nešto stvarno posebno. Nakon  nešto lakših utakmica protiv BiH i Luksemburga na startu, bili smo na velikim mukama  protiv Švicarske i Češke jer smo u obje utakmice slavili s minimalnih 9:8. I onda ovo  finale protiv Nijemaca u kojemu smo se našli u zaostatku iz kojega se može izvući samo  psihički jako čvrsta momčad, a mi smo to srećom danas bili – rekao je voditelj  reprezentacije Predrag Penić.

Hrvatska ženska reprezentacija nije imala uspješan nastup jer su nakon uvodne pobjede  protiv Mađarske poražene od Slovačke i Slovenije. Vlatka Lešić, Darija Balen, Olja Pavlović,  Jasna Šegvić, Đurđica Delić i Tanja Perić, pod vodstvom Vlaste Stankić, tako su završile na diobi 13. mjesta.

U petak je posljednji dan natjecanja u Poreču, a na rasporedu je pojedinačno EP u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.