EP: Hrvatski kadeti pobijedili Rusiju i izborili plasman na SP

EP: Hrvatski kadeti pobijedili Rusiju i izborili plasman na SP

Utakmica za poredak od 9.do 12. mjesta: Hrvatska - Rusija 40:24. Hrvatsku u subotu očekuje ogled za 9. mjesto protiv Islanda

Foto http://eurohandballpoland2014.pl

Hrvatski kadeti zakoračili su i u razigravanje od devetog do 12. mjesta n Europskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj te su bez ikakvih problema te nadasve sigurno svladali reprezentaciju Rusiju, a samim time osigurali su i subotnji susret za devetu poziciju s ekipom Islanda, kao i mjesto na Svjetskom prvenstvu iduće godine.

Borbeno je na terenu bile od samoga starta stoga se nijedna momčad ne uspijeva odvojiti pa tako rezultat u uvodnim minutama biva izjednačen (4:4) kakav ostaje i do 25. minute kada semafor pokazuje 10:10. Međutim, do odlaska na odmor Hrvati bivaju sve bolji te osiguravaju odličnu prednost od pet pogodaka (16:11).

Sjajni su izabranici Hrvoja Horvata bili i u drugome poluvremenu kada nastavljaju s odličnom igrom te samo nastavljaju graditi svoju prednost na 21:12, a ubrzo potom i na +12 (33:21), dok na kraju slave 40:24.

Odličan je kod Hrvatske bio Marin Jelinić s osam pogodaka, njih šest dodali su Jakov Vrdoljak i Marko Jurakić, dok su se kod Rusije istaknuli Dmitrij Santalov i Victor Furtsev s po četiri gola.

-Igrali smo vrlo dobro. Ova nam je pobjeda bila potrebna kako bi se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo. Želim čestitati svojim igračima budući da je ovo bila jedna od najljepših utakmica po pitanju obrane na ovome Prvenstvu, kazao je zadovoljno izbornik Horvat.

– Od početka smo bili veoma koncentrirani i motivirani. Ova nam je utakmica bila vrlo važna i igrali smo vrlo dobro u napadu te samim time postigli i mnogo pogodaka, izjavio je hrvatski igrač Matija Špikić.

Hrvati će u borbu za deveto mjesto u subotu od 20 sati kada će se suprotstaviti reprezentaciji Islanda.

– Igrali smo vrlo dobro. Ova nam je pobjeda bila potrebna kako bi se kvalificirali na Svjetsko prvenstvo. Zelim čestitati svojim igračima budući da je ovo bila jedna od najljepsih utakmica po pitanju obrane na ovome Prvenstvu, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

– Od početka smo bili veoma koncentrirani i motivirani. Ova nam je utakmica bila vrlo vazna i igrali smo vrlo dobro u napadu te samim time postigli i mnogo pogodaka, kazao je igrac Matija Spikic.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.