EP: Hrvatski vaterpolisti ispromašivali se protiv Njemačke i upisali laganu pobjedu

EP: Hrvatski vaterpolisti ispromašivali se protiv Njemačke i upisali laganu pobjedu

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Njemačka 10:5. (4:3, 2:0, 3:0, 1:2). Izabranici Ivice Tucka odradili su rutinski utakmicu uz odličnu obranu

Josip Pavić/Getty Images

Europsko prvenstvo u vaterpolu

HRVATSKA – NJEMAČKA 10:5

Utakmica 1. kola: Hrvatska – Njemačka 10:5. (4:3, 2:0, 3:0, 1:2).  Bazen Alfred Lajos. Suci:  Schwartz (Izrael) i Bianchi (Italija).

HRVATSKA: Pavić (9 obrana), Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 2, Buljubašić 1, Muslim 2 (1), Bušlje 2, Sukno, Dobud 1, Šetka, Živković, Bijać

NJEMAČKA: Kong, Bukowski 1, Van Der Bosch, Real, Obschernikat 1, Jungling, Nossek, Schuler 2, Stamm, Oller, Schlotterbeck, Eidner 1, Schenkel (7 obrana)

Igrač više: Hrvatska 8 (6) Njemačka 4 (3). Peterci: Hrvatska 2 (1) Njemačka -.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija pobjedom protiv Njemačke otvorila je nastup na Europskom prvenstvu u Mađarskoj. Izabranici Ivice Tucka odradili su rutinski utakmicu uz odličnu obranu, ali nevjerojatan broj promašaja iz izglednih prilika, te dvije čiste kontre (Joković, Dobud) i promašeni peterac Sandra Sukna koji je utakmicu okončao bez pogotka iz sedam pokušaja. Unatoč svemu pobjeda u niti jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu uz dva sjajna pogotka Mare Jokovića koji je za 4:1 pogodio skoro s pola bazena iznenadivši   vratara Njemačke. Činilo se da će već u prvoj četvrtini biti slomljen otpor Njemačke, ali onda je uslijedilo opuštanje. Schuler je pogodio s igračem više 2:4. Nakon što je Sukno pogodio za okvir gola, hrvatska obrana zaspala je na dva metra, a Reitner je 40 sekundi prije kraja prve četvrtine pogodio za – 3:4.  Sukno je u posljednjem napadu izborio igrača više, ali pokušaj Živkovića obranio je njemački vratar.

I onda je krenula Hrvatska, u drugoj četvrtini  Joković je odlično pronašao Bušlju (5:3), a Luka Bukić je također sjajno zaključio jednu akciju (6:3) s igračem više. Rezultat bi bio i uvjerljiviji da Joković nije propustio čistu kontru pogodivši okvir gola. Nijemci su sve više tonuli iako Hrvatska nije djelovala sto posto sigurno u napadu. Na otvaranju treće četvrtine izabranici Ivice Tucaka nisu iskoristili napad s dva igrača više, ali je zato u idućoj akciji Sukno je izborio peterac kojega je realizirao Muslim  (7:3). Lončar i Muslim dodali su još po jedan gol i Hrvatska je s 9:3 ušla u zadnju četvrtinu u kojoj se igra svela na odrađivanje posla. Nijemci su morali dočekati otvaranje posljednje dionice i napad s dva igrača više da bi nakon dvije četvrtine bez gola napokon zatresli mrežu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.