EP judo: Hrvatskoj bronca u ekipnoj konkurenciji

EP judo: Hrvatskoj bronca u ekipnoj konkurenciji

Foto: Hrvatski judo savez

Hrvatska ženska reprezentacija osvojila je brončanu medalju u ekipnoj konkurenciji na Europskog prvenstva za judaše i judašice u Varšavi.

Hrvatske judašice su u borbi za broncu pobijedile Rusiju 4-1.

U borbi za broncu početak nije bio obećavajući jer je Tena Šikić (do 52 kg) izgubila ipponom nakon samo 10 sekundi od Kuzjucine. Međutim, nakon toga je 18-godišnja Tihea Topolovec (do 57 kg) wazarijem slavila protiv Golomidove, a Hrvatskoj je prednost donijela Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg) krasnim zahvatom protiv Davidove. Barbara Matić (do 70 kg) je usprkos ozljedi rebra stisnula zube i uz bolove wazarijem svladala Prokopenko.

Hrvatsko slavlje je moglo početi, a zaokružila ga je Ivana Šutalo (preko 70 kg) predivnim ipponom protiv Čibisove. Konačnih 4-1 i brončana medalja za Hrvatsku.

Hrvatska se na startu borila protiv Njemačke. Tena Šikić se dobro borila protiv Nordmeyer, imala i nekoliko prilika za bacanja, ali se Njemica bolje snašla i slavila ipponom pred kraj borbe. Tihea Topolovec je izgubila ipponom od Coban, a Mišković Hasanbegović od Trajdos. Pozitivan je bio pristup i nakon, već odlučenih 3-0, Maje Blagojević protiv Scoccimarro te Maranić protiv Weiss, ali Njemice su bile prejake.

Varšava će posebnim slovima biti upisana u povijest hrvatskog juda s osvojene tri medalje i to tri bronce. Barbara Matić je bila treća u kategoriji do 70 kg, a Dominik Družeta u kategoriji do 81 kg.

Osim osvojene tri medalje, Barbara Matić je postala druga hrvatska judoka koja ima dvije europske medalje (Goran Žuvela je prvi).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.