EP judo: `Ostavile smo srce, malo sreće nam je falilo: To je stjecanje iskustva!´

EP judo: `Ostavile smo srce, malo sreće nam je falilo: To je stjecanje iskustva!´

Završni dan Europskog prvenstva u judu pokazao je puni potencijal hrvatskog juda.

Ženska reprezentacija je došla do borbe za brončanu medalju te se dobro suprostavila Francuskoj, ali su dvostruke europske prvakinje bile jače. Hrvatska je na tatami u Kazanu izašla bez Barbare Matić i Andreje Bekić, tako da osvojeno 5. mjesto ima još veću težinu.

U prvom kolu smo išli na Njemačku, iznimno jaku reprezentaciju koja je prošle godine osvojila europsko srebro, a 2014. europsku broncu.

U prve dvije borbe Tihea Topolovec (do 52 kg) i Tena Šikić (do 57 kg) nisu uspjele iznenaditi jače suparnice, a Andreja Đaković (do 63 kg) je smanjila zaostatak Hrvatske na 1-2.

Zatim je uslijedila,  nadasve odlučujuća borba između Marijane Mišković Hasanbegović i Vargas Koch, druge na svijetu u kategoriji do 70 kg. Odlično se hrvatska judašica držala, imala je i nekoliko izglednih pokušaja bacanja i gušenja, ali nije uspjela te je izgubila na kazne.

Vrijedan bod za završnih 2-3 donijela je Ivana Šutalo (preko 70 kg) wazarijem i zahvatom protiv pete iz pojedinačnog natjecanja Weiss.

U repasažu nas je čekala Mađarska. Tihea Topolovec nije uspjela u prvoj borbi iznenaditi iskusniju Mađarku, a kako Mađarska nije prijavila nikoga za kategoriju do 57 kg, Tena Šikić je slavila bez borbe. Mišković Hasanbegović je donijela vodstvo od 2-1, a nakon što je Đaković protiv brončane Gercsak krenula upečatljivo, ipak nije uspjela. Odlučujuću, treću pobjedu upisala je svjetska juniorska prvakinja Brigita Matić.

Foto: Hrvatski judo savez

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.