EP: Kolarek, Primorac i Rakovac pobjedama do glavnog ždrijeba

EP: Kolarek, Primorac i Rakovac pobjedama do glavnog ždrijeba

Zoran Primorac, Tomislav Kolarek i Lea Rakovac su se pobjedama pridružili Andreju Gaćini u glavnom ždrijebu EP-a.

Na stolnoteniskom prvenstvu Europe počeli su pojedinačni turniri u kojima su tri hrvatska predstavnika kroz kvalifikacije uspjela izboriti glavni ždrijeb turnira gdje se izravno na temelju rankinga plasirao Andrej Gaćina.

Tomislav Kolarek je u kvalifikacijskoj skupini 28 pobijedio u sva tri susreta, a danas je morao odraditi dva dvoboja protiv Talijana Alessandra Bacioocchija te Grka Konstantinosa Papageorgioua. Hrvatski stolnotenisač oba je meča dobio istim rezultatom, 3:1.

Treći Hrvat u glavnom ždrijebu muškog dijela natjecanja će biti legendarni Zoran Primorac koji je sa 46 godina na leđima s tri pobjede u skupini 16 izborio nastavak natjecanja. Danas je Primorac odradio samo jedan dvoboj protiv Šveđanina Eliasa Ranefura kojega je svladao s uvjerljivih 3:0.

Jedina hrvatska dama u glavnom turniru je Lea Rakovac koja je s tri pobjede u skupini 14 ostvarila plasman u daljnje natjecanje, a danas je s 3:1 u setovima bila bolja od Šveđanke Jennifer Jonsson.

Ostalih pet hrvatskih predstavnika nije uspjelo pronaći svoj put do glavnog ždrijeba. Tomislav Pucar, Filip Zeljko i Mateja Jeger su nastupe u svojim skupinama završili na drugom mjestu, dok su Petra Petek te Ivana Tubikanec zauzele treće pozicije u skupinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.