EP: Lisa Nemec na korak do medalje u maratonu, najbolja hrvatska maratonka odlična četvrta!

EP: Lisa Nemec na korak do medalje u maratonu, najbolja hrvatska maratonka odlična četvrta!

Hrvatska atletičarka osvojila je odlično četvrto mjesto, zaostavši za najboljom Francuskinjom Daunay tri minute i 22 sekunde

Lisa Nemec/GettyImages

Najbolja hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec ostala je korak do medalje u maratonu na Europskom prvenstvu u Zürichu. Hrvatska atletičarka osvojila je odlično četvrto mjesto, zaostavši za najboljom Francuskinjom Christelle Daunay tri minute i 22 sekunde. Daunay je s vremenom 2:25.14 sati postavila novi rekord europskih prvenstava.

Za Nemec (30) je četvrto mjesto na EP-u u Zürichu uvjerljivo najbolji plasman na nekom velikom natjecanju. Dosad je nastupila na Svjetskom prvenstvu 2011. u Daeguu gdje je bila 27. te na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu gdje je zauzela 52. mjesto.

Nemec je odlično odradila maraton, prvu je polovicu utrke bila u vodećoj skupini od pet trkačica, ali tada je izgubila kontakt s prve četiri. Na prolazu na 25 km za vodećima je zaostajala 14 sekundi, na 30 km njezin zaostatak je bio 43 sekunde, a na 35 km 1:26 minuta, da bi do cilja narasatao na 3:22 minute za pobjednicom.

Nemec je ostvarila 2:52 minute sporije vrijeme u odnosu na hrvatski rekord kojega je postavila u travnju prošle godine, također u Zürichu,

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.