EP: Naše djevojke borbeno i motivirano u lovu za peto mjesto

EP: Naše djevojke borbeno i motivirano u lovu za peto mjesto

"Osnovni cilj smo ispunile, a to je onaj da djevojke igraju motivirano i borbeno. Ekipa je talentirana i nadam se da će biti strpljenja, jer s njima imamo svjetlu budućnost" , riječi su izbornice Ive Kanjugović.

Foto: bhc.com.hr

Ženskoj reprezentaciji u subotu je bila potrebna pobjeda od 2:0 u setovima protiv reprezentacije Rumunjske, ali i pobjeda Portugala protiv Ukrajine kako bi  završile na drugom mjestu u skupini i plasirale se u četvrtfinale.

Ishod je bio sljedeći: Rumunjska je izgubila s 0:2 (15:17, 3:9), a Portugal je svladao Ukrajinu, no u četvrtfinalu je Norveška bila bolja od Hrvatske s oba osvojena seta (13:12, 12:10). Danas će  Hrvatske reprezentativke  u borbu za peto mjesto, a evo kako je izbornica hrvatske reprezentacije rukometa na pijesku Iva Kanjugović prokomentirala nastup naših djevojaka:

“Osnovni cilj smo ispunile, a to je onaj da djevojke igraju motivirano i borbeno, no rezultatski cilj nismo uspjele ostvariti, a to je bilo polufinale. Sve ekipe na turniru postavile su si visoke ciljeve, međutim, pokušat ćemo izboriti utakmicu za peto mjesto i završiti turnir pobjedom. Ekipa je talentirana i nadam se da će biti strpljenja, jer s njima imamo svjetlu budućnost”

U jučerašnjem nastupu u  hrvatskim redovima, najuspješnije su bile Nika Vojnović i Ana Malec, svaka s po deset pogodaka.

Danas naše reprezentativke igraju protiv Italije. Ukoliko pobjede, borit će se za peto mjesto.

U muškoj konkurenciji, hrvatski reprezentativci u preostaloj utakmici grupne faze izgubili su od Mađara nakon raspucavanja. Prvi set su Hrvati dobili uvjerljivo, 14:8 da bi im pobjeda u drugom setu izmakla iz ruku. Mađari su slavili s 15:14, a na kraju i sa 7:2 u raspucavanju. Slijedio je susret s Rumunjskom, u kojoj su dječaci slavili sa 7:2 u raspucavanju. Posljednja utakmica odigrana u subotu bila je ona u kojoj je ovisila borba za deveto mjesto, međutim, presudila su ponovno raspucavanja te su Nizozemci slavili sa 6:2.

David Kocen najviše se istaknuo u subotnjim utakmicama i ukupno 16 puta tresao protivničku mrežu. Danas mladi rukometaši  love 11. mjesto, a očekuje ih utakmica protiv Bugarske.

rukomet na pijesku momci_n

U iščekivanju smo rezultata…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.