KVALIFIKACIJE ZA ODLAZAK NA EUROPSKO PRVENSTVO

EP ODBOJKA: DANAŠNJA UTAKMICA SA SLOVENIJOM JE BITI ILI NE BITI!

EP ODBOJKA: DANAŠNJA UTAKMICA SA SLOVENIJOM JE BITI ILI NE BITI!

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija je prije tri dana krenula put Rige, gdje je očekuje 3. krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Za prolaz snage će odmjeriti sa Latvijom, Njemačkom i Slovenijom.

U ovom trećem krugu ukupno su dvije skupine sa po četiri ekipe. Prvoplasirane ekipe iz svake skupine i najbolja druga odlaze na predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava krajem mjeseca kolovoza u Slovačkoj i Mađarskoj.

U prvoj utakmici protiv Njemačke, održane 8.srpnja, Njemice su ipak bile prejake za naše juniorke. Nakon odličnog ulaska u utakmicu pad koncentracije učinio je svoje u nastavku te Njemice upisuju važne bodove u ovim završnim kvalifikacijama. Konačni rezultat bio je 3:1 ( 20:25, 25:14, 25:20, 25:19) za reprezentaciju Njemačke.

Druga utakmica protiv domaćina turnira Latvije odigrana je jučer i naše mlade nade sasvim  su zasluženo upisale pobjedu od 3:0 (25:8, 25:12, 25:20).

Spomenimo kako se treći kvalifikacijski krug  igra u dvije skupine. Uz pobjednike oba turnira na Europsko prvenstvo ide i najbolje plasirana druga ekipa iz obje skupine.

SASTAV HRVATSKE: Ana Matić, Katarina Pavičić, Klara Perić, Ivona Josipović, Mirna Sarjanović, Valentina Duspara, Amanda Gaši, Lea Cvetnić, Natalia Tomić, Astrid Popić, Ema Strunjak i Tea Kačić-Bartulović.

Hrvatska danas igra odlučujuću sa Slovenijom za prolaz dalje, a utakmica je na rasporedu od 16 sati i 30 minuta.

Samo hrabro!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.